Mugoša: Prihvaćene su nam dvije važne inicijative

Skupštinski Odbor za zdravstvo prihvatio je inicijativu, da Ministarstvo zdravlja dostavi informaciju o problemima nedostatka medicinske opreme. Dok je skupštinski Odbor za politički sistem, prihvatio inicijativu o kontrolnom saslušanju ministra javne uprave, potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova na temu - Reforma javne uprave

4511 pregleda 1 komentar(a)
Mugoša (lijevo - Ilustracija), Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mugoša (lijevo - Ilustracija), Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Prihvaćene su dvije inicijative koje smo podnijeli, a tiču se zdravstva i javne uprave, saopštio je potpredsjednik i poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

Skupštinski Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje prihvatio je inicijativu da Ministarstvo zdravlja dostavi informaciju o problematici nedostatka medicinske opreme, koju prema informacijama u medijima, pacijenti moraju sami da donose u zdravstvene ustanove kako bi dobili adekvatnu zdravstvenu uslugu, navodi se u saopštenju SD -a.

Mugoša ističe da je, "važno da nas resorno ministarstvo informiše da li i u kojoj mjeri postoje problemi u ovom segmentu zdravstva i koje se mjere preduzimaju po tom pitanju".

On je naglasio da je skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu na današnjoj sjednici prihvatio inicijativu o kontrolnom saslušanju ministra javne uprave, potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova na temu Reforma javne uprave.

"Radi se o jednoj od ključnih oblasti u procesu EU integracija, gdje dobijamo konkretne zamjerke u izvještajima Evropske komisije", zaključio je Mugoša.

Bonus video: