Vukčević podnio SDT-u krivičnu prijavu protiv članova i sekretara Izborne komisije Glavnog grada

Vukčević je u prijavi naveo da prijavljeni vrše pritisak na njega kako bi se mimo zakonskih normi rezultati lokalnih izbora u Podgorici proglasili konačnim i prije odluke Ustavnog suda

28245 pregleda 14 komentar(a)
Vukčević, Foto: Savo Prelević
Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2022. 13:58h

Predsjednik Izborne komisije (IK) Glavnog grada Veselin Vukčević podnio je danas Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv članova IK, Nikole Terzića, Radosava Jokića, Marka Mihailovića, Željka Vujotića, Radana Prelevića, Janka Odovića, Ljiljane Jokić Kape i sekretara IK Vladimira Vujovića zbog sumnje da su, kako tvrdi, zloupotrijebili službeni položaj.

On, između ostalog, u prijavi navodi da se konačni rezultati lokalnih izbora u Podgorici, koji su održani 23. oktobra, ne mogu proglasiti dok Ustavni sud ne odluči po žalbama, ali da članovi i sekretar IK "iz njima znanih razloga, koji su više nego očigledni, da bi pribavili korist za sebe i njihove političke nalogodavce protivpravnim proglašavanjem konačnih rezultata", vrše pritisak na njega kako bi se mimo zakonskih normi rezultati lokalnih izbora proglasili konačnim i prije odluke Ustavnog suda.

Terzić je juče pozvao Vukčevića da podnese krivičnu prijavu protiv njega i da će se “sa zadovoljstvom” odazvati pozivu tužilaštva.

Vukčević je naveo da prijavljeni nastavljaju sa podstrekavanjem da on uđe u zonu krivične odgovornosti.

"Na način što se zahtjevom od 7. novembra obraćaju meni i traže sazivanje sjednice IK Glavnog grada za 7. novembar sa predlogom dnevnog reda - utvrđivanje konačnih rezultata za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada Podgorica održanih 23. 10. 2022. godine. S tim u vezi, a znajući da bi postupanjem po njihovom zahtjevu ušao u zonu krivične odgovornosti, istima pisanim putem odgovaram i još jednom upoznajem sa zakonskom procedurom i ukazujem da se nijesu stekli uslovi za sazivanje sjednice Komisije", poručio je Vukčević u prijavi.

Bonus video: