Milović: Podmetačine Nikolića na ličnu ravan je dokaz da istina boli

"Što se zastupanja tiče, vi Nikoliću i ja ne možemo zastupati istu Crnu Goru jer ja ne idem na brifing u Hotel Podgorica, niti moram da branim šefa više nego oca"

4282 pregleda 14 komentar(a)
Milović, Foto: Pokret Evropa sad
Milović, Foto: Pokret Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović saopštio je danas da su "podmetačine portparola i poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Miloša Nikolića na ličnu ravan, dokaz da istina boli".

"Da je jučerašnje saopštenje o tome da je DPS antidržavni i antievropski element pogodilo u centar, najbolje govori to što je Nikolić odgovor sveo na ličnu ravan, pritom navodeći neistinu da sam tobože spašavao licencu dok sam bio advokat. Ova podmetačina je još ranije demantovana, a ne tiče se čak ni perioda kada sam bio advokat, jer kao advokat sam upravo zvanično zastupao tu stranu za koju me DPS optužuje da je bila suprotna, te uspio u sporu, o čemu postoji i presuda Gž.br. 1918/19-14 od 25.02.2021. godine Višeg suda u Podgorici. Ali DPS fabrika neistina radi dan-noć i nastaviće da radi sve dok je ne ugasimo, a krenula je u tom smjeru", istakao je Milović u saopštenju.

On je reagovao na današnje saopštenje Nikolića u kome se između ostalog navodi da "Milović zvanično zastupa interese ove države, a suštinski radi u korist druge".

"Što se zastupanja tiče, vi Nikoliću i ja ne možemo zastupati istu Crnu Goru jer ja ne idem na brifing u Hotel Podgorica, niti moram da branim šefa više nego oca. Vaš politički zadatak je da zastupate partiju čiju je vladavinu obilježila višedecenijska pljačka svih resursa Crne Gore i osiromašenje njenih građana, da zastupate spregu politike i organizovanog kriminala, o čemu detaljno piše EUROPOL, i da zastupate protivzakonito stečenu milionsku imovinu vaših funkcionera. Razlika između vas i nas je i ta što mi ne moramo nikome politički da služimo, a vi mladi depeesovci morate iako sami vidite da vam stari jastrebovi partiju vode u propast. Postoji li veća muka pričati međusobom i po ambasadama da partijski šef i njegovo okruženje što prije moraju da idu jer vas politički „potapaju“, a javno ga braniti do poslednjeg glasača vaše partije? Nije to lako ali „posa' je posa'“. Koliko ste zastupali interese Crne Gore najbolje pokazuje funkcionalnost političko-pravnog sistema koji ste ostavili, funcionalnost pravosuđa, bezbjednosnog sektora i dr. Sistem koji ste vi zastupali građen je na personama koje su sada pred licem pravde, i još uvijek ih je malo koliko tek treba da ih se nađe pred licem pravde", rekao je Milović.

On je Nikoliću poručio "ne brinite koga ja zastupam, nađite gore citiranu presudu, vidjećete da strana koju ja zastupam uvijek pobijedi, tako je bilo nedavno u Podgorici, tako će biti uskoro i u Crnoj Gori, jer mi rezervnu državu nemamo za razliku od vaših lidera koji imaju biznise i račune u Dubaiu, Švajcarskoj, Panami i drugim offshore destinacijama, a čije interese vi htjeli ili ne, morate da zastupate".

"I što je jednom rekao veliki Miro Vicković: "Vama je Crna Gora imovina, a nama domovina". Putuj Nikoliću sa starim jastrebovima, i ne pitaj za Crnu Goru, ona je ipak malo i naša", zaključio je Milović.

Bonus video: