URA pozdravila odluku EP: Apsolutna većina građana želi Crnu Goru u EU

"Dalje napredovanje Crne Gore u procesu proširenja, kao lidera u tom procesu, značilo bi motiv više ostalim državama Zapadnog Balkana da nastave sa reformama, sve u skladu sa zaslugama i postignutim rezultatima", navode iz GP URA

5906 pregleda 15 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA pozdravio je odluku Evropskog parlamenta da usvoji preporuke o Novoj strategiji proširenja i pozivu Evropskoj uniji da ispuni obaveze prema Zapadnom Balkanu i da Crnoj Gori da mjerila za zatvaranje poglavlja. Kako su kazali, to smatraju izuzetno važnim u kontekstu geopolitičke krize i potrebe dodatnog učvršćivanja EU na Zapadnom Balkanu, ali i održavanja procesa proširenja živim.

"Dalje napredovanje Crne Gore u procesu proširenja, kao lidera u tom procesu, značilo bi motiv više ostalim državama Zapadnog Balkana da nastave sa reformama, sve u skladu sa zaslugama i postignutim rezultatima", saopšteno je iz GP URA.

Naglasili su da apsolutna većina građana Crne Gore želi svoju zemlju kao punopravnu članicu Evropske unije.

"Učlanjenje naše države u EU jedan je od najvažnijih ciljeva Pokreta URA, zbog čega će naša partija nastaviti da daje nemjerljiv doprinos evropskom putu Crne Gore", zaključuju iz te partije.

Bonus video: