DPS Šavnik: Novi prekid izbora dokaz da je pravna država kapitulirala pred destrukcijom i primitivizmom pojedinaca

"Svi napori i brojni pozivi koje iz nedjelje u nedjelju upućujemo policiji i tužilaštvu, očigledno su uzaludni, te se stoga ni danas nije okončala saga oko lokalnih izbora u našoj opštini"

11275 pregleda 25 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik saopštio je da su članovi biračkih odbora iz redova Demokratskog fronta (DF) ponovo spriječili održavanje izbora u Šavniku.

"Tako su destruktivci i primitivci nastavkom vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, nastavili ovaj svoj besprizorni cirkus. Svi napori i brojni pozivi koje iz nedjelje u nedjelju upućujemo policiji i tužilaštvu, očigledno su uzaludni, te se stoga ni danas nije okončala saga oko lokalnih izbora u našoj opštini", navodi se u saopštenju OO DPS Šavnik.

Član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Darka Ćosović precrtala je jutros glasačke listiće na biračkom mjestu u zgradi Skupštine opštine i tako prekinula glasanje. I u Kruševicama je prekinuto glasanje kada je jedan član odbora uništio dio glasačkog materijala.

"Upravo i ovo je novi pokazatelj i potvrda nemoći nadležnih državnih institucija da omoguće svim našim sugrađanima da ostvare svoje Ustavom garantovano biračko pravo. Žao nam je što se iz Šavnika šalje poruka da je pravna država Crna Gora kapitulirala pred destrukcijom i primitivizmom pojedinaca, siledžija demokratije", navodi se u saopštenju OO DPS Šavnik.

Povezani članci

27. Novembar 2022.

U Šavniku prekinuto glasanje na oba biračka mjesta

Bonus video: