Konatar: Spremni smo da odložimo glasanje za sudije US i tako opoziciji damo posljednju priliku da deblokira institucije

"Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije US, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj blokadi Crne Gore"

20012 pregleda 62 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Spremni smo da damo posljednju priliku opoziciji da deblokiraju institucije glasanjem za izbor sudija Ustavnog suda (US) i odložimo glasanje za najkasnije 7. decembar, kako bismo došli do konačnog rješenja u interesu građana i države Crne Gore.

To je na Tviteru poručio poslanik koalicije "Crno na bijelo" koju čine Građanski pokret URA i Savez građana CIVIS Miloš Konatar (URA).

"Najveći interes Crne Gore je deblokada Ustavnog suda i evropskog puta. Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije US, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj blokadi Crne Gore", dodao je Konatar.

Kolegijum predsjednice Skupštine Danijele Đurović na kojem će biti razmatran zahtjev Demokratske partije socijalista (DPS) za odgađanje drugog kruga glasanja za sudije Ustavnog suda, biće održan danas.

Za danas je zakazana i sjednica na kojoj bi poslanici trebalo da glasaju o predlogu za izbor četvoro sudija Ustavnog suda.

Bonus video: