Abazović: Crna Gora nedvosmisleno uz partnere iz NATO-a po pitanju Ukrajine

"Rat u Ukrajini je izazvao velike poremećaje u cijeloj Evropi i svijetu, što se odražava i na Zapadni Balkan. Uz dozu solidarnosti i saradnje, možemo da činimo više a damo doprinos da se stvari što prije normalizuju"

12787 pregleda 28 komentar(a)
Stoltenberg i Abazović, Foto: Gov.me
Stoltenberg i Abazović, Foto: Gov.me

Crna Gora nedvosmisleno stoji uz svoje partnere iz NATO-a po pitanju rata u Ukrajini, izjavio je danas u Bukureštu premijer Dritan Abazović.

Po dolasku na dvodnevni sastanak šefova diplomatija članica NATO-a, Abazović je srpskim novinarima rekao da Crna Gora "iskazuje veliku solidarnost" sa članicama alijanse i dodao da navija za mir, ali da pruža "punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine".

"Rat u Ukrajini je izazvao velike poremećaje u cijeloj Evropi i svijetu, što se odražava i na Zapadni Balkan. Uz dozu solidarnosti i saradnje, možemo da činimo više a damo doprinos da se stvari što prije normalizuju. Crna Gora nedvosmisleno stoji solidarno uz svoje partnere", kazao je Abazović.

Naveo je da Crna Gora "pruža punu podršku miru i saradnji" na Zapadnom Balkanu i dodao da se "raduje što su na sastanku u Bukureštu i zemlje iz regiona.

Dritan Abazović
foto: Gov.me

U Bukurešt se naredna dva dana održava NATO sastanak ministara vanjskih poslova.

Uz ministre spoljnih poslova 30 članica NATO-a, na sastanku su prisutni i šefovi diplomatija Švedske, Finske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Gruzije i Moldavije.

Uoči početka sastanaka, Abazovića je dočekao generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i ministrar vanjskih poslova Rumunije Bogdan Auresku.