POČELI KAMPANJU U BERANAMA

Demokrate: Ako je iko poslao poruku DPS-u da im je kraj, to smo onda mi

U saopštenju se dodaje da je masovni odlazak mladih sa sela problem od juga do sjevera, "jer je državna vlast, ili bolje rečeno organizovana kriminalna grupa, napravila pustoš iz koje se glavom bez obzira bježi"
3 komentar(a)
Demokrate Berane, Foto: Demokrate
Demokrate Berane, Foto: Demokrate
Ažurirano: 25.09.2017. 13:56h

Demokratska Crna Gora započela je kampanju "od vrata do vrata" u opštini Berane, saopšteno je iz ove partije.

"Mlade demokrate, predvođene predsjednikom Demokrata Aleksom Bečićem i generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem, zajedno sa beranskim Demokratama, već su obišli značajan broj sela u ovoj opštini. Na početku, posjetili smo selo Policu gdje smo sa ljudima razmijenili ideje i planove o razvoju Berana, ali i beranskih sela koja su zahvaljujući nebrizi države posljednjih 27 godina potpuno uništena. Kao po šablonu, u koje god crnogorsko selo uđemo, a ušli smo u gotovo svako, problemi su u suštini isti, i nijesu bezazleni. Naime, iako puni potencijala i resursa u vidu šuma, pašnjaka, planinskih izvora i ostalih prirodnih bogatstava, ovi krajevi su u velikom deficitu sa stanovništvom, naročito mladim, zdravim i sposobnim za rad koji bi te resurse valorizovali", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je masovni odlazak mladih sa sela problem od juga do sjevera, "jer je državna vlast, ili bolje rečeno organizovana kriminalna grupa, napravila pustoš iz koje se glavom bez obzira bježi."

"Nije bolje ni u samim Beranama - mnogobrojne fabrike koje su hranile svaku beransku porodicu uništene su. Jedan od najboljih primjera za to je nekadašnja ciglana, čiji je proizvodni sistem bio jedan od najjednostavnijih, a donosila je ogroman profit. Data je „investitoru“ ili bolje rečeno uništitelju, koji je ovu fabriku bukvalno razbio, a parcela na kojoj se nalazila glina od koje su se cigle pravile prodata je. Ovo je samo jedan od primjera kako DPS već 27 godina brutalno pljačka državu, gradove i na kraju sopstvene građane. Sve ovo uradile su one stare i mračne snage, koje i dalje pokušavaju da na silu pljačkaju Crnu Goru, ali poručujemo im sa svakog mjesta u Crnoj Gori, pojavile su se svijetle, mlade i poštene snage i to u vidu Demokrata. Ako je iko poslao poruku DPSu da im je kraj, to smo onda mi. Uradili smo to u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, to radimo gdje god se pojavimo, pa će tako biti i u Beranama, gdje nam je plan da još više ojačamo vlast u kojoj nema DPSa i njegovih satelita", zaključeno je u saopštenju Demokrata.