Pobjednici izbora u Podgorici traže informacije o "uvećanju broja zaposlenih u lokalnoj upravi i gradskim preduzećima"

"Njihovi direktori i rukovodioci u tehničkom mandatu koriste priliku i svakog dana nemilosrdno zapošljavaju na desetine i stotine ljudi, kršeći zakone i zloupotrebljavajući lokalne resurse", navodi se u zajedničkom saopštenju

19496 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Tviter/Jakov Milatović
Foto: Tviter/Jakov Milatović

Nosioci pobjedničkih lista u Podgorici Jakov Milatović (Evropa sad), Jelena Borovinić Bojović (Demokratski front), Danilo Šaranović (Demokrastka Crna Gora) i Luka Rakčević (Građanski pokret URA) podnijeli su niz zahtjeva za hitnim dostavljanjem informacija od organa lokalne uprave i gradskih preduzeća, koji se tiču drastičnog uvećanja broja zaposlenih u tim organima u periodu nakon izbora.

U njihovom zajedničkom saopštenju navode da ukazuju da je nezakonito djelovanje predsjednika Izborne komisije glavnog grada (IKGG) i funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Veselina Vukčevića od početka bilo samo "kupovanje vremena nelegitimnoj gradskoj upravi, kako bi nastavili sa zloupotrebom javnih resursa u partijske svrhe".

"Dok Vukovićevi izvršioci prljavih radova čine sve da spriječe jasno iskazanu izbornu volju, koja je DPS ostavila u zaostatku od čak 10 mandata u glavnom gradu, njihovi direktori i rukovodioci u tehničkom mandatu koriste priliku i svakog dana nemilosrdno zapošljavaju na desetine i stotine ljudi, kršeći zakone i zloupotrebljavajući lokalne resurse", ukazali su nosioci izbornih lista sa oktobarskih lokalnih izbora.

foto: Demokratska Crna Gora

Oni upozoravaju sve direktore i rukovodioce odlazećeg DPS sistema da "dobro razmisle prije nego li nastave sa svojim nezakonitim radnjama", jer će se, kako navode, u danima koji slijede detaljno češljati sva dokumentacija i o svemu informisati Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

"Umjesto što po ko zna koji put partijske interese stavljaju ispred interesa našeg grada, neka dobro razmisle o svom djelovanju, koje ugrožava gradske finansije i dodatno opterećuje već opterećena gradska preduzeća. Takvo djelovanje DPS-a je direktno usmjereno protiv interesa Podgorice i odmah da prestanu sa takvim štetnim aktivnostima", navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju.

Dodaju i da je na prethodno održanim lokalnim izborima u glavnom gradu, lista predvođena DPS-om osvojila 24 odbornička mandata, dok su liste predvođene PES-om, DF-om, Demokratama i GP URA osvojile 34 odbornička mandata.

Bonus video: