Troje bivših ministara primaće funkcionerske naknade, Marović ostala bez plate

Marović je na funkcije u Vladi podnijela ostavku 25. novembra. Krivokapić i Konjević su u Skupštini razriješeni 21. oktobra, na predlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića

12356 pregleda 18 komentar(a)
Krapović, Foto: Skupština CG
Krapović, Foto: Skupština CG

Skupštinski Administrativni odbor donio je rješenja o prestanku prava na zaradu i rješenja o naknadama po prestanku funkcije bivšem ministru bez portfelja Adrijanu Vuksanoviću, vanjskih poslova Ranku Krivokapiću i odbrane Rašku Konjeviću.

Njima će godinu dana iz državne kase biti isplaćivane naknade u visini zarade koju su primali u posljednjem mjesecu, prije prestanka funkcije.

Novi predsjednik Administrativnog odbora Dragan Krapović je na jučerašnjoj sjednici tog radnog tijela saopštio da je ta rješenja donijela prethodna predsjednica Suzana Pribilović, dok je on donio rješenje o prestanku prava na zaradu bivšoj potpredsjednici Vlade za spoljnu politiku i ministarki evropskih poslova Jovani Marović.

Marović je na funkcije u Vladi podnijela ostavku 25. novembra. Krivokapić i Konjević su u Skupštini razriješeni 21. oktobra, na predlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Nakon njihovog razrješenja, ostavku je podnio tadašnji ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović, navodeći da bi njegov ostanak u Vladi, “bio kompromitacija i iznevjeravanje vrijednosti” za koje se bori sve ove godine.

Naknade traju godinu dana kako bi zvaničnici imali vremena da nađu novi posao.

Partije su odlučile da promijene neke predstavnike u skupštinskim radnim tijelima, pa će na predlog Pokreta za promjene Jovanka Bogavac (PzP) biti članica Odbora za rodnu ravnopravnost. Vladimir Martinović (Demokrate) biće član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a Tamara Vujović (Demokrate) predsjednica Odbora za poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje.

Martinović će za dvije sedmice biti izabran za predsjednika Opštine Kolašin. Dogovor o tome je postignut, a sjendica SO zakazana na 15. decembar.

Odbor je donio rješenje o prestanku mandata i prestanku prava na zaradu Bobanu Stanišiću na mjesto savjetnika potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak. Stanišić je takođe odobreno da prima naknadu po prestanku funkcije.

Na poziciju savjetnika potpredsjednice Skupštine je, na predlog Bošnjak, Odbor imenovao magistricu crnogorske književnosti Nedu PapovićMarković.

Bonus video: