Šaranović: Vuković da napusti kabinet, pustite se trikova

"Sve što ste Vi i Vaša partija uradili u prethodnim nedeljama i mjesecima je bilo antiveropski, antidemokratski i nadasve uzurpatorski", poručio je funkcioner Demokrata

13261 pregleda 73 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Danilo Šaranović, poslanik Demokrata i nosilac liste "Idemo ljudi" na izborima u Podgorici, održanim 23. oktobra, poručio je "bivšem gradonačelniku" Ivanu Vukoviću da prestane sa opstruiranjem predaje vlasti i "glumljenjem demokratičnosti".

Kazao je da je informacija da je Vuković pozvao na konsultacije nosioca liste Evrope sad Jakova Milatovića, za rubriku "vjerovali ili ne".

"Da se podsjetimo, jer mi se čini da su neki zaboravili. Prije samo nekoliko mjeseci, poslanici DPS-a su pisanim aktom obavijestili Skupštinu da su odlučili, zbog složene ekonomske i geopolitičke situacije, da preuzmu nadležnosti predsjedavajućeg Skupštine i da sa još jednim brojem poslanika, potpuno suprotno Ustavu, oni sazovu sjednicu Skupštine na kojoj je birana 43. Vlada i predsjednica Skupštine".

"Zamislite, oni koji su svojim potpisom priznali da su nasilno preuzeli ustavne nadležnosti predsjedavajućeg Skupštine koji jedini može da saziva sjednice, oni koji su nakon toga predložili i usvojili neustavne zakone o odlaganju lokalnih izbora i set neustavnih antizetskih zakona, dijele svakodnevno nekom lekcije o poštovanju Ustava i predstavljaju sebe ustavobraniteljima", saopštio je Šaranović.

šranović dok
foto: Demokratska Crna Gora

Zapravo se, kako je kazao, radi o "najvećim uzurpatorima vlasti i antidemokratama koje pamti savremena Crna Gora".

šranović dok
foto: Demokratska Crna Gora

"Pogledajte samo na kako jeftin i primitivan način od kog se svakodnevno ograđuju i njihovi članovi i koalicioni partneri, a da ne govorimo o međunarodnoj zajednici, opstruiraju preuzimanje vlasti u nekoliko crnogorskih opština u kojima su ubjedljivo izgubili na izborima.

"I nakon svega gradonačelnik Podgorice koji je prihvatio da ga nezakonito biraju po nekoliko puta i čiji funkcioneri svakodnevno opstruiraju mirnu tranziciju vlasti u Podgorici, kaže da poziva na konsultacije jednog od nosilaca pobjedničkih izbornih lista. Definitvno informacija za rubriku 'vjerovali ili ne'", naveo je Šaranović.

Poručio je Vukoviću da je "bivši gradonačelnik" i da je njegovo vrijeme na toj poziciji isteklo.

"Vaše je da prestanete sa višenedeljnim opstrukcijama predaje vlasti i spakujete lične stvari iz Kabineta, jer to je odluka građana Podgorice koji su dali ubjedljivu većinsku podršku i pobjedu dosadašnjoj opoziciji.

"Sve drugo je stvar Skupštine Glavnog grada i njene sjednice, na kojima će se izabrati novo rukovodstvo Glavnog grada. Tako da, pustite se trikova, farsičnih konsultacija i glumljenja demokratičnosti. Sve što ste Vi i Vaša partija uradili u prethodnim nedeljama i mjesecima je bilo antiveropski, antidemokratski i nadasve uzurpatorski", zaključio je Šaranović.

Bonus video: