URA punopravna članica Zelenih Evrope

Iz GP URA su kazali da su na Kongresu EGP-a u Danskoj dobili 100 odsto glasova, što je, kako su kazali, nezabilježeno u istoriji te partijske internacionale

4712 pregleda 16 komentar(a)
Sa kongresa u Kopenhagenu, Foto: URA
Sa kongresa u Kopenhagenu, Foto: URA

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da su na šestom Kongresu Zelenih Evrope (EGP), koji se održava u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, postali punopravni član te partijske internacionale.

Pojasnili su da to znači da će URA od sada imati pravo da kandiduje svoje kadrove za najviše pozicije u rukovodstvu Zelenih Evrope, ali i da će imati obavezu da aktivno učestvuje u kreiranju politika, pisanju rezolucija i oblikovanju rada EGP-a, što se umnogome odražava i kroz njihovo funkcionisanje u Evropskom parlamentu.

Kazali su kako se radi o "još jednom stepeniku više u izgradnji međunarodne reputacije".

"URA je proces pristupanja EGP-u započela prije tri godine, prvom monitoring misijom (2019. godine) a danas je on uspješno završen. Od danas, URA ima svoje mjesto u procesu donošenja odluka, sa punim pravom aktivnog učešća.

"Na najvećem do sada održanom Kongresu EGP-a, gdje je prisustvovalo 940 zvanično registrovanih učesnika, URA je dobila nevjerovatnih 100 odsto glasova i taj rezultat nezabilježen je u istoriji ove partijske internacionale", navodi se u saopštenju.

Bonus video: