Gorčević: Vuković autokratski prkosi izbornoj volji

Garčević dodaje da potpredsjedniku DPS-a nije bilo dovoljno da "protivustavno odloži izbore, mijenja teritorijalnu organizaciju uslijed otpočetog izbornog procesa, te bude tzv. gradonačelnik suprotno odluci sudskih organa, već bi sada raznim opstrukcijama da prolongira izvjesnost koja ga čeka"

2614 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Članica Predsjedništva Pokreta Evropa sad Maida Gorčević saopštila je da aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković autokratski prkosi izbornoj volji.

"Što se tiče doprinosa političkoj kulturi u Crnoj Gori – pozivamo nelegitimnog gradonačelnika da "odvajanjem od fotelje" da primjer kako se demonstrira dostojanstvo, te poštuje izborna volja građana, umjesto što se skriva iza nižerazrednih DPS jurišnika, glumeći konstruktivnost", navodi se u njenom saopštenju.

Garčević dodaje da potpredsjedniku DPS-a nije bilo dovoljno da "protivustavno odloži izbore, mijenja teritorijalnu organizaciju uslijed otpočetog izbornog procesa, te bude tzv. gradonačelnik suprotno odluci sudskih organa, već bi sada raznim opstrukcijama da prolongira izvjesnost koja ga čeka".

"Stoga, umjesto da odmah prihvati jasno iskazanu volju birača na šta ga pozivamo od 23. oktobra, Vuković nastavlja da se legitimiše kao uzurpator kome je jedini motiv da prkosi svojim građanima, što je odlika svih političara sa autokratskim manirima", piše u njenom saopštenju.

Bonus video: