URA: Pozdravljamo potez SDT-a, glasaćemo za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a i SD-a

"Crna Gora bez kriminala i korupcije, bez mržnje i prošlosti - dom svih njenih građana",

15120 pregleda 21 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA saopoštio je da će njihovi poslanici u Skupštini na sjednici Administrativnog odbora i u plenumu glasati za skidanje imuniteta poslanicima Demokratske partije socijlista (DPS) Predragu Boškoviću, Suzani Pribilović i Dragici Sekulić, kao i poslanicima Socijaldemokrata (SD) Damiru Šehoviću i Ivanu Brajoviću.

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) formiran je predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra ove godine. SDT kako saznaju "Vijesti" istražuje rad Komisije za stambena pitanja na čijem je čelu tokom mandata DPS-a bio sadašnji poslanik te partije Predrag Bošković.

Istragom tužilaštva obuhvaćeni su Predrag Boškovića i Budimir Šegrt, Suad Numanović, Ivan Brajović, Sanja Vlahović, Damir Šehović, Dragica Sekulić, Dražen Miličković, Suzana Pribilović, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević.

"Pozdravljamo potez SDT-a kojim se traži od Skupštine ukidanje poslaničkog imuniteta za Predraga Boškovića, Ivana Brajovića, Damira Šehovića, Suzanu Pribilović i Dragici Sekulić, a povodom osnovanih sumnji da su zloupotrijebili položaj pljačkajući državu i građane dodjelom stanova. Naši poslanici će na Administrativnom odboru i u plenumu glasati za ukidanje imuniteta. Obećali smo i uveliko dolazi vrijeme pravde i prava. Crna Gora bez kriminala i korupcije, bez mržnje i prošlosti - dom svih njenih građana", piše na Tviter nalogu GP URA.

Bonus video: