Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju sve što sam radila u karijeri

Sekulić je poručila da sve što je radila u svojoj karijeri je radila u skladu sa zakonima i propisima, sa najboljom namjerom, za šta je "jedino bila plaćena platom državnog službenika što sam i bila deceniju ipo"

11352 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić smatra da je potpuno jasno da je skidanje poslaničkog imuniteta samo instrument kojim namjeravaju da je ponize i isprljaju i sve ono što je radila u svojoj karijeri.

"Alat kojim se nekome vrlo lako uništava bilo kakva profesionalna budućnost, ime i prezime", poručila je ona povodom informacije da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tražilo od Skupštine odobrenje za ukidanje njenog imuniteta.

Pored nje, traženo je da se imunitet skine i poslanicima Predragu Boškoviću, Ivanu Brajoviću, Damiru Šehoviću i Suzani Pribilović.

U SDT- je formiran predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra ove godine, a istražuju rad Komisije za stambena pitanja na čijem je čelu tokom mandata DPS-a bio sadašnji poslanik te partije Predrag Bošković.

"To je način da od života nas i naših porodica naprave rijaliti jer je potpuno jasno da bih se i bez toga uredno odazvala pozivu… samo, tada ne bi mogli da nam upadaju u kuće, šetaju nas vezane i sve to prenose uživo na svojim medijima…", navela je Sekulić na svom Tviter nalogu.

Smatra i da je jedino to namjera ovog performansa, "ponižavanje, prljanje i diskreditacija svakoga ko misli drugačije i još se usudi da to i kaže naglas".

Sekulić je poručila da sve što je radila u svojoj karijeri je radila u skladu sa zakonima i propisima, sa najboljom namjerom, za šta je "jedino bila plaćena platom državnog službenika što sam i bila deceniju ipo".

Navela je i da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na službenom putu, gdje kao poslanica u Plenumu Energetske zajednice, u Beču, predstavlja Parlament Crne Gore.

"Meni ovo nije prva krivična prijava i uvijek sam se kao građanka uredno odazvala na poziv SDT-a… Svaka krivična prijava protiv mene je uredno odbačena. Ovog puta nisam niti pozvana, niti je bilo ko tražio od mene bilo kakvu informaciju o ovom predmetu", saopštila je ona.

Sekulić je poručila da je spremna da odgovara za svaku svoju odluku i nadležnim organima, sa ili bez imuniteta, stavim na raspolaganje podatke koje od mene budu tražili.

"Uostalom, ja poslanica nisam ni postala zbog imuniteta, nego da bih u parlamentu zastupala građane koji su mi taj mandat povjerili. Da zaključim, funkcija i imunitet su potrošni, a obraz teško može da se obnovi kad se jednom izgubi", saopštila je Sekulić.

Bonus video: