Milović: Dok su dijelili stanove nisu se žalili

"Dok su vršili progon budžeta svih građana Crne Gore, vjerovali su da će dovijeka biti vlast i kontrolisati tužilaštvo"

17242 pregleda 34 komentar(a)
Milović, Foto: Pokret Evropa sad
Milović, Foto: Pokret Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović saopštio je da nastup predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS-) koji optužuju Specijalno tužilaštvo (SDT) da vrši politički progon prema njima zato što traži skidanje imuniteta poslanicima "predstavlja najbolji dokaz kako DPS doživljava pravosuđe i institucije koje su 30 godina kontrolisali".

Milović navodi da su iz DPS-a "trideset godina govorili da sve treba rješavati kroz institucije i pravosuđe, a sada se protive tome i optužuju institucije zato što počinju da rade svoj posao".

"Kada su dijelili stanove i povoljne kredite u vrijednosti od cirka 25 miliona eura i 'rješavali' stambena pitanja svojim funkcionerima i onima čiju su lojalnost na taj način kupovali, iako su mnogi imali riješeno stambeno pitanje, nisu se žalili i pravili previše galame. Dok su vršili progon budžeta svih građana Crne Gore, vjerovali su da će dovijeka biti vlast i kontrolisati tužilaštvo. Očekujemo da će SDT sprovesti uspješnu istragu koja će rezultirati novim rješavanjem stambenog pitanja funkcionerima bivše vlasti, samo ovog puta pravo u Spuž. Možda je funkcionerima DPS-a normalno da kupuju stanove za 100 eura po metru kvadratnom i da rješavaju stambena pitanja funkcionerima koji već imaju nekretnine, ali svaki kulturan i vaspitan građanin Crne Gore se gnuša na ove sramne postupke bivše vlasti, pogotovu oni građani koji posle decenija vladavine DPS-a i dalje žive kao podstanari", naveo je Milović.

Privođenje pravdi, kako je dodao, "aktera ove afere i drugih afera, predstavljaće praznik za sve žrtve DPS tranzicije i to mora biti samo početak jer ovakve tužilačke akcije treba da budu redovne i u što većem broju".

Bonus video: