Pavićević: Od moralne gromade kakva je Bošnjak očekujemo da vrati sredstva koja je dobila za rješenje stambenog pitanja

"Privilegovana Bošnjak nije se zadovoljila samo stanom, nego je tražila i kredit za poboljšanje uslova stanovanja"

11086 pregleda 32 komentar(a)
Pavićević, Foto: DPS
Pavićević, Foto: DPS

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak, izjavila je danas da su se privilegovana lica nagrađivala stanovima i kreditima. Ako je ta njena teza tačna, onda je bila među privilegovanim, jer je prema informacijama dostupnim javnosti, upravo ona od Univerziteta dobila stan na ekskluzivnoj lokaciji u Podgorici, poručio je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je naveo u saopštenju DPS-a, "privilegovana" Bošnjak nije se zadovoljila samo stanom, nego je tražila i kredit za poboljšanje uslova stanovanja.

"Sve to nije smetalo 'prepoštenoj' Branki Bošnjak da postane udarna pesnica protiv Vladine politike rješavanja stambenih pitanja državnih službenika i da danas pokušava na ovoj temi da pokupi populističke poene", rekao je Pavićević.

Potpredsjednica Skupštine i funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak, kazala je danas na sjednici parlamenta da su pojedini bivši državni i javni funkcioneri više puta dobijali od države stanove i kredite za rješavanje stambenog pitanja.

Ona je tokom rasprave o izmjenama Zakona o održavanju stambenih zgrada, koje je ona predložila, navela da se u tom zakonu kriju odredbe koje su doprinijele da državni i javni funkcioneri dobijaju kredite i stanove bez oglašavanja.

"Od takve moralne gromade, najmanje što se očekuje da uradi, jeste da lično obešteti državu i vrati sredstva koja je dobila da bi riješila svoje stambeno pitanje. Ukoliko to ne učini, njene moralne tirade, predstavljaju neviđeni nivo licemjerja i bezobrazluka koji je čak i za ovakvu političku scenu zapanjujući", zaključio je Pavićević.