Đeljošaj: Albanska lista jedina na djelu pokazala koliko želi da Crnu Goru vidi kao dio EU

"Evropskoj komisiji, koja je naš ključni partnerkontrolor u procesu evropske integracije, poslata je jasna i nedvosmislena poruka - da smo daleko od EU, da aktuelne političke elite ne žele dobro Crnoj Gori i da ne žele da Crna Gora bude dio Evropske unije"

8500 pregleda 10 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Jedina politička opcija koja je u potpunosti slijedila evropski put i pokazala na djelu koliko želi da Crnu Goru vidi kao dio Evropske unije i dokazala da u potpunosti usklađuje svoje političko djelovanje sa načelima politike Evropske komisije jeste Albanska lista (AA, Forca, DSA, Pespektiva i NAU), čiju sam listu predvodio na posljednjim parlamentarnim izborima, a koju trenutno u Skupštini predstavlja poslanik Genci Nimanbegu.

To je poručio Nik Đeljošaj, predsjednik Albanske alternative, nakon što su u ponedjeljak u Skupštini Crne Gore izglasane izmjene i dopune Zakona o predsjedniku, a nije izabran nijedan sudija Ustavnog suda.

"Glas Albanske liste je bio 'za' za izbor sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda. Glas Albanske liste je bio 'protiv' izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku. Djelima se pokazuje kako i koliko se želi evropska Crna Gora i kako se poštuju naši međunarodni partneri koji pokušavaju da nam pomognu da se što prije integrišemo u Evropsku uniju", poručio je Đeljošaj.

Kaže da je tog dana država Crna Gora urušena.

"A, Evropskoj komisiji, koja je naš ključni partnerkontrolor u procesu evropske integracije, poslata je jasna i nedvosmislena poruka - da smo daleko od EU, da aktuelne političke elite ne žele dobro Crnoj Gori i da ne žele da Crna Gora bude dio Evropske unije", dodao je.

Navodi da je takav stav u ponedjeljak iznijelo 80 poslanika Skupštine Crne Gore.

"Prvo je na evropskom ispitu pala 'jedna strana', kada nisu glasali za izbor sudije ili sudija Ustavnog suda. Odmah potom je i 'druga strana' pala na evropskom ispitu, glasajući za usvajanje neustavnog Zakona o predsjedniku i proceduru za njegovo objavljivanje", kaže Đeljošaj.

Istakao je da je dakako bolje što je makar jedan od 81 poslanika u potpunosti bio usklađen sa stanovištima Evropske komisije.

"Svim drugima ostaje da se zapitaju kakvu to Crnu Goru žele, s obzirom na to da ovaj period nikome od ovih 80 i njihovim partijama neće biti za ponos, jer smo, prvi put nakon devedesetih, opet - kontra svijeta", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: