VK u petak utvrđuje konačano mišljenje na izmjene Zakona o predsjedniku

Ministar pravde će prisustvovati plenarnoj sjednici Venecijanske komisije na čijem dnevnom redu nacrt mišljenja na Zakon o sudovima i sudskom savjetu

21364 pregleda 9 komentar(a)
Foto: coe.int
Foto: coe.int

Venecijanska komisija će u petak utvrditi konačno mišljenje u vezi izmjena Zakonu o predsjedniku koje se najvjerovatnije suštinski neće razlikovati od onog koje je već iznijela u nacrtu objavljenom u petak.

VK je ranije najavila da će hitno mišljenje dostaviti Crnoj Gori prije plenarne sjednice koja je zakazana za 16. i 17. decembar.

"Na sjednici Venecijanske komisije koja je u petak se ništa posebno neće desiti. VK će samo rutinski prihvatiti izvještaj o tome da je urađeno hitno mišljenje i to će konstatovati", objasnio je "Vijestima" sagovornik upućen u procedura pred tim tijelom Savjeta Evrope.

"Vijestima" je rečeno da je VK od Skupštine Crne Gore tražila izjašnjenje na pojedine djelove izmijenjenog Zakona o predsjedniku koje su joj dostavljene.

On je rekao da će na dnevnom redu te sjednice biti nacrt mišljenja na Zakon o sudovima i sudskom savjetu i da će se sesiji prisustvovati i crnogorski ministar pravde Marko Kovač.

Kovač
Kovačfoto: Vlada Crne Gore

Ministarstvo pravde tražilo je ranije od VK mišljenje na nacrt Zakona.

Sagovornik "Vijesti" rekao je da procedure VK ne zabranjuju mogućnost da ministar pravde na plenarnoj sjednici izjasni i o stavu u vezi izmjena Zakona o predsjedniku.

Povezani članci

09. Decembar 2022.

VK preporučuje da se ne usvaja Zakon o predsjedniku

Bonus video: