Asanović novi predsjednik Opštine Zeta

Asanović poručio da će se boriti protiv izgradnje kolektora u Gornoj Zeti, koji bi narušio život stanovništva u tom dijelu, koji je već dovoljno narušen sa bazenom crvenog mulja i separacijama koje se nalaze na tom prostoru

12810 pregleda 8 komentar(a)
Asanović, Foto: Opština Zeta
Asanović, Foto: Opština Zeta

Novi predsjednik Opštine Zeta je Mihailo Asanović, funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac izborne liste “Za budućnost Zete”.

"Na održanoj II sjednici novog saziva Skupštine Opštine Zeta izabran je novi predsjednik Opštine Zeta, funkcioner DNP-a i nosilac izborne liste “Za budućnost Zete” koju čini koalicija Demokratski front – Prava Crna Gora, Mihailo Asanović.", navodi se u saopštenju Opštine Zeta.

Kako kažu, podršku Asanoviću dala su 23 odbornika Skupštine opštine (SO) Zeta.

On se na sjednici svečano obavezao da će dužnost obavljati u skladu sa Ustavom, zakonom i statutom Opštine i poručio da će se boriti protiv izgradnje kolektora u Gornoj Zeti, koji bi narušio život stanovništva u tom dijelu.

"Svečano se obavezujem da ću dužnost predsjednika Opštine obavljati u skladu sa Ustavom, zakonom i statutom Opštine čestito pošteno i odgovorno tako mi Bog pomogao", kazao je Asanović.

Istakao je da ih u nastupajućem periodu čeka mnogo posla, donošenje mnogobrojnih akata, statut, formiranja komisija, razgraničenja sa susjednim opštinama, na šta ćee, kako dodaje, staviti poseban fokus, kako bi lakše funkcionisali i bili održivi.

"Borićemo se protiv izgradnje kolektora u Gornoj Zeti, koji bi narušio život stanovništva u tom dijelu Zete, koji je već dovoljno narušen sa bazenom crvenog mulja i separacijama koje se nalaze na tom prostoru", poručio je Asanović.

Odnos Glavnog grada prema Zeti se, kako navodi, nastavlja i u ovoj godini kao i u prethodnim.

"Najblaža riječ koju ću upotrijebiti je "maćehinski odnos“ jer od 107 miliona planiranih da se utroše u Glavnom gradu, Zeti je za pola godine predviđeno 650 hiljada i završetak jednog projekta koji je trebao da bude gotov prije par godina", istakao je Asanović.

Dodaje da Zeta predstavlja 10 odsto stanovništva Glavnog grada, a od budžeta za pola godine ne dobija ni 1 odsto što je glavni razlog njihovog dugogodišnjeg vapaja za samostalnom opštinom.

"Napravili smo most saradnje sa našim prirodnim partnerima iz nekad opozicionih klupa i zajedno sa njima podijelili odgovornost u ovom veoma bitnom trenutku za svakog građanina Zete, a ujedno i naše zajednice. Pronašli smo se u želji da napravimo bolju budućnost i bolji život za sve građane Zete bez izuzetka, da nova radna mjesta koja budemo otvarali budu za sve građane, a ne samo za one podobne vlasti, da jednostavno nemamo više građana prvog i drugog reda, nema više autsajdera i nećemo uskraćivati nikome prostor bez obzira na partijsku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost", kazao je Asanović.

Na njima je, navodi on, da dovedu investitore i otvare nova radna mjesta na teritoriji Zete i to će biti mjera njihovog uspjeha i osnov prosperiteta i opstanka njihovog stanovništva.

Ističe da od opozicije očekuje da bude kritički nastrojena, ali ujedno i konstruktivna i što je bolja opozicija bolja je i sama izvršna vlast.

"Ono što vam mogu obećati je da ova nova vlast koju ja predvodim nikad neće biti dio afera poput afere "Koverta“, niti ćemo biti poslušnik bilo kakvog Vukovića, Veljovića i ostalih", navodi Asanović.

Poručuje da na kraju želi da se zahvali svim građinama Zete na uspješno obavljenom mirnom i demokratskom procesu izbora, a posebno građanima koji su glasali njih koji su do 23. oktobra bili opozicija i prepoznali da su u Zeti nužne promjene, a posebno njihovi članovi koji su godinama trpjeli zbog svog opozicionog djelovanja u svim životnim sferama.

"Zahvaljujem se i svim odbornicima koji su podržali moj izbor u želji da zajedno radimo na prosperitetu naše Zete i napretku ovog prostora", zaključio je Asanović.

"U naredne četiri godine obavljaće funkciju predsjednika, za koju je izabran glasovima odbornika nove većine u lokalnom parlamentu Zete, odnosno koalicije čiji je i nosilac (koalicija Demokratski front – Prava Crna Gora), Demokrata i Socijalističke narodne partije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: