Cerović: Poništiti izbore i prečistiti biračke spiskove

Istakao je da imaju slučajeva da su određene osobe za pet godina isto toliko puta mijenjale mjesto prebivališta u zavisnosti gdje se i koji izbori održavaju

12352 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Nosilac liste koalicije Za budućnost Šavnika, Gavrilo Cerović, kazao je da su spremni da „žrtvuju“ prednost koju trenutno imaju, i da se usvoji predlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da se izbori u kompletnoj opštini ponište i nakon sređivanja biračkog spiska ponovo održe na proljeće

„Konačno je ova vlast shvatila ono što mi pričamo evo godinu dana, šta se radi u Šavniku i šta se 30 godina radilo – doseljavanje stanovnika u Šavnik, odseljavanje iz Šavnika po potrebi, tako da je prvi put javno i zvanično saopšteno šta se radi u Šavniku. Zašto prečišćavanje biračkog spiska? Znači priznato je šta se radilo“, kazao je Cerović.

Istakao je da imaju slučajeva da su određene osobe za pet godina isto toliko puta mijenjale mjesto prebivališta u zavisnosti gdje se i koji izbori održavaju.

„I danas smo sačuvali dostojanstvo Šavnika. Isti su ljudi došli, i u isto vrijeme. Mi smo ovdje oštećeni. Trenutno imamo 22 odsto glasača više na 21 biračko mjesto. Što bi ova dva biračka mjesta bila različita u odnosu na ovo 21? Ali u cilju rješavanja situacije iako smo oštećeni i to je rješenje da prevaziđemo ovu situaciju“, poručio je Cerović.

Bonus video: