Vujanović se sastao sa Guterešom: Crna Gora pouzdan član UN

Navodi se da je Gutereš iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti svoj posvećen i odgovoran odnos članice UN
3 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.09.2017. 18:44h

Crna Gora je odlučna da i dalje bude pouzdan član Ujedinjenih nacija (UN), odgovorno učestvujući u svim aktivnostima i programima te svjetske organizacije, poručio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Vujanović se danas, u sjedištu UN, sastao sa generalnim sekretarom te organizacije, Antonijom Guterešom.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je saopštio odlučnost Crne Gore da i nadalje bude pouzdan član UN-a „odgovorno učestvujući u svim njenim aktivnostima i programima“.

"Iskazao je poštovanje za djelovanje predstavništva specijalizovanih agencija UN u Crnoj Gori, uvjeren da će se partnerstvo sa njima uspješno nastaviti“, kaže se u saopštenju.

Vujanović je naglasio podršku reformama UN koje je predstavio Gutereš i koje treba da, u uslovima brojnih globalnih izazova, obezbijede veći uticaj i efikasniju poziciju sistema UN-a.

"U tom smislu iskazao je zadovoljstvo sastankom država članica UN-a koje su podržale snažniju ulogu Generalnog sekretara u realizaciji ovakve vizije djelovanja UN-a“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Gutereš iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti svoj posvećen i odgovoran odnos članice UN.

"I naglasio poštovanje za podršku koju je dobio od Crne Gore za projekciju snažnije pozicije UN-a u odgovoru na globalne izazove sa kojima je međunarodna zajednica suočena“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: