Bajčetić: Medojević spreman da preuzme odgovornost u sektoru bezbjednosti

"PzP čvrsto stoji pri pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020. godine, u okviru koalicije "Za budućnost Crne Gore" nakon parlamentarnih izbora"

12546 pregleda 45 komentar(a)
Bajčetić, Foto: Luka Zeković
Bajčetić, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratskog fronta i portparol Pokreta za promjene (PzP) Nikola Bajčetić ocijenio je da je lider PzP-a Nebojša Medojević spreman da preuzme odgovornost i koordinisanje službama bezbjednosti.

"PzP čvrsto stoji pri pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020. godine, u okviru koalicije "Za budućnost rne Gore" nakon parlamentarnih izbora. Podsjećamo javnost da je tada, u okviru dogovora, našoj stranci pripalo mjesto potpredsjednika Vlade za koordinaciju reformi službi bezbjednosti. Takođe, u septembru ove godine, tokom pregovora parlamentarne većine, u kojim smo odustali od nekih drugih zahtjeva, ponovili smo naše zahtjeve vezane za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi", naveo je Bajčetić u saopštenju za javnost.

Dodao je da reforma službi bezbjednosti zahtijeva posebnu hrabrost i znanje jer se, pogotovo u današnjim vremenima, "Crna Gora suočava sa izuzetno teškim unutrašnjim, ali i spoljašnjim izazovima".

"Mi u PzP-u smo vrlo svjesni te situacije, ali i težine koju nosi ova pozicija. Zato smatramo da je lider PzP-a Nebojša Medojević spreman da preuzme odgovornost. Medojević je još 2020. odmah nakon parlamentarnih izbora dobio snažnu podršku IDU-a, najveće globalne organizacije koja okuplja partije desnog centra, za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, a svakodnevno dobija podršku i neukaljanih profesionalaca iz crnogorskih bezbjednosnih struktura koje u njemu vide hrabrog i istinskog patriotu", zaključio je Bajčetić.

Bonus video: