Medojević: Bez podrške novoj vladi ako PzP-u ne pripadne pozicija koordinatora za bezbjednost

Lider PzP-a je, na pitanje koja je tačno pozicija koju traži u novoj vladi, odgovorio da je to pozicija potpredsjednika vlade za koordinaciju službi bezbjednosti, ali da bi bilo prirodno da uz to ide i Ministartsvo odbrane, kao "kontakt point" sa NATO-om

32881 pregleda 166 komentar(a)
Medojević, Foto: Biljana Matijašević
Medojević, Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 29.12.2022. 13:40h

Pokret za promjene (PzP) neće podržati novu vladu ako u njoj ne dobije poziciju potpredsjednika za koordinaciju službi bezbjednosti, poručio je predsjednik te stranke i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

Kazao je da nova vlada treba da uradi ono što nijesu prethodne dvije, da osnaži i dekriminalizuje bezbjednosne službe.

On je na konferenciji za novinare rekao da je već ranije, prilikom formiranja prethodnih vlada, imao razgovore sa zapadnim službama.

Rekao je da ne želi da se bavi operativnim radom, da komunicira sa kriminalcima kao aktuelni premijer Dritan Abazović, već da sprovede reforme.

Medojević je kazao da danas "imamo sramotu" da tužioci nemaju aplikacije za sprovođenje istraga, već moraju da listaju i povezuju, jer je prethodna vlast odbila stranu tehničku pomoć.

Rekao je da je došao trenutak da sve svoje međunarodne kontakte stavi na raspolaganje državi u borbi protiv kriminala.

Na pitanje koja je tačno pozicija koju traži u novoj vladi, odgovorio je da je to pozicija potpredsjednika vlade za koordinaciju službi bezbjednosti, ali da bi bilo prirodno da uz to ide i Ministarstvo odbrane, kao "kontakt point" sa NATO-om.

"Mi smo već ovo dogovorili u septembru 2020. Nije ovo ništa novo", dodao je.

On je pitao zašto on nekome smeta i da li neko ima boljeg kandidata. "Ali nema niko nikakav plan. Zato će PzP insistirati na ovoj poziciji, bez resora".

Medojević je naveo da imaju pet poslanika i da su jedan od osnivača DF-a.

Kazao je da neće podržati vladu ako se ne prihvati njihov zahtjev.

Bonus video: