Konatar: Ako URA bude u Vladi, nije moguće da Medojević bude koordinator službi bezbjednosti

Zbog rezultata u toj oblasti, navodi Konatar, insistirali su da borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije nastave sa pozicija čelnika sektora bezbjednosti

33427 pregleda 124 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik i potpredsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Miloš Konatar poručio je da nije moguće da lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević bude koordinator službi bezbjednosti u novoj Vladi, ako URA bude u njoj participirala.

"Ne zbog razloga da li je gospodin Medojević kompetentan ili ne za tu poziciju, već jer smo u septembru dogovorili neke polazne osnove ako ta vlada bude formirana, ne vidim potrebu da o tome ponovo razgovaramo, posebno jer je to polje u kojem smo u posljednjih dvije i po godine ostvarili ogroman napredak u odnosu na stanje prije 2020. Mi smo prije 2020. godine u svakom izvještaju Evropske komisije imali kritike na račun vlasti da nema vidljivih pomaka u borbi protiv kriminala i korupcije", rekao je Konatar za Adria TV.

Zbog rezultata u toj oblasti, navodi Konatar, insistirali su da borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije nastave sa pozicija čelnika sektora bezbjednosti.

"Što se tiče GP URA ta priča nije na stolu, ali ne možemo zabraniti, niti spriječiti raznorazne špekulacije. Ne mislim da su te spekulacije loše, ali mi smo u istorijskom trenutku pokrenuli jedan tranzicioni period koji nas dovodi do toga da smo na pragu treće Vlade u jednom mandatu", naglasio je on.

Nije želio da kaže da li je moguće očekivati da nova Vlada bude formirana do 19. januara.

"Ne bih robovao rokovima, želimo da rezultat bude politička stabilizacija. Lekić je mandatar i on će taj proces voditi u narednom periodu", kazao je Konatar.

Bonus video: