Nikolić: Imenovanjem neustavnog mandatara, pučisti Crnu Goru guraju u međunarodnu izolaciju

"Činjenica da neko, sa izvjesno dugim životnim iskustvom, bez obzira na sve motive, pristaje da bude neustavni mandatar i pion Andrije Mandića, zaista je poražavajuća za crnogorsku demokratiju", poručuje Nikolić

18869 pregleda 75 komentar(a)
Foto: Demokratska partija socijalista
Foto: Demokratska partija socijalista

Imenovanjem Miodraga Lekića za neustavnog mandatara, pučistička parlamentarna većina napravila je još jedan korak ka međunarodnoj izolaciji Crne Gore i zaustavljanju evropskih integracija, ocijenio je portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

Nikolić dodaje da su uprkos jasnom i precizno saopštenom mišljenju Venecijanske komisije, brojnim nedvosmislenim upozorenjima s najviših adresa iz Brisela i Vašingtona, i apelima čitave međunarodne zajednice, "pučisti pod dirigentskom palicom Andrije Mandića, nastavili da razaraju ustavne temelje Crne Gore".

"Grupa zavjerenika protiv sopstvene države, zaokupljena služenjem prema Moskvi i Beogradu, formalno je priznala da želi da uništi san naših građana o životu u EU. Njihova očajnička kupovina vremena pred neminovne izbore put je koji vodi do potpune konfrontacije sa demokratskim svijetom", navodi se u saopštenju.

Prema njegovim riječima, "tijesna pučistička većina, od samo jednog poslanika, dvije godine je razarala Crnu Goru", pokušavajući da joj oduzme državna svojstva, da je učini nefunkcionalnom, i da u finalu dokaže da nema kapacitete da bude suverena država.

"Epilog takvog minulog rada je i karikaturalna predstava u kojoj pučisti biraju neustavnog mandatara. Činjenica da neko, sa izvjesno dugim životnim iskustvom, bez obzira na sve motive, pristaje da bude neustavni mandatar i pion Andrije Mandića, zaista je poražavajuća za crnogorsku demokratiju", poručuje Nikolić.

Smatra da će i ova predstava "imati svoj neslavan kraj", kao i sve dosadašnje predstave, čiji su glavni protagonisti ljudi koji "u kontinuitetu potkopavaju međunarodni kredibilitet sopstvene države".

"Biće to samo novi gubitak dragocjenog vremena i novo brukanje Crne Gore. Jedini izlaz iz dugotrajuće krize su vanredni parlamentarni izbori, uz prethodno uspostavljanje pune funkcionalnosti Ustavnog suda", saopštio je Nikolić.

Bonus video: