Rakočević: Neuspjeh oko formiranja Vlade potvrda da je Đukanović ispravno postupio kada nije dao mandat Lekiću

"Danas smo dobili potvrdu da je farsa oko navodnog kršenja Ustava od strane predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića bila samo neuspješni početak kampanje DF-a za predsjedničke izbore", poručio je Rakočević

18312 pregleda 40 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Neuspjeh da se smijenjena većina dogovori oko Vlade je potvrda da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović postupio ispravno kada nije dao mandat Miodragu Lekiću, ocijenio je član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

"Danas smo dobili potvrdu da je farsa oko navodnog kršenja Ustava od strane predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića bila samo neuspješni početak kampanje DF-a za predsjedničke izbore", napisao je on na svom Tviter nalogu.

Rakočević smatra da treba bez odgađanja izabrati sudije Ustavnog suda i odrediti datum "hitno potrebnih vanredni parlamentarnih izbora".

"Neuspjeh da se smijenjena većina dogovori oko Vlade je potvrda da je predsjednik Crne Gore postupio ispravno kada nije dao mandat gdin-u Lekiću, jer navodna većina nije postojala ni tada, a ne postoji ni danas, što je predsjednik Crne Gore u skladu sa Ustavom i zaključio", naveo je Rakočević.

Bonus video: