LP: Smijenjena Vlada nastavlja da razara međunarodni ugled Crne Gore

"Ministri svojim prisustvom na neustavnom danu proslave RS u Banja Luci potvrdili su da su samo poslušnici klero-nacionalističkih politika koje vode državu u sunovrat", saopštila je Liberalna partija

5871 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Liberalna partija
Ilustracija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija reagovala je na jučerašnje prisustvo ministara finansija i pravde, Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci.

"Smijenjena Vlada Crne Gore nastavlja da sramoti Crnu Goru i razara njen, kako međunarodni ugled, tako i unutrašnji sklad. Ministri svojim prisustvom na neustavnom danu proslave RS u Banjaluci potvrdili su da su samo poslušnici klero-nacionalističkih politika koje vode državu u sunovrat", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Naglašavaju da je, "klero-nacionalistička farsa u organizaciji Dodika, sa sve paravojnim formacijama, militantnim poklicima i slavljenjem ratnih zločina i zločinaca, je čak dodijelila orden Vladimiru Putinu uz oduševljenje prisutnih ministara Vlade Crne Gore".

Podsjećaju da je ovu proslavu neustavnom proglasila i najviša sudska istanca susjedne BiH, visoki predstavnik te države, kompletna međunarodna zajednica, među njima i EU.

"Naročito EU, pa je ovakva podrška Kovača i Damjanovića još jedna potvrda suštinski antievropske i destruktivne politike Vlade Dritana Abazovića", istakli su iz Liberalne partije.

"Pozivamo Vladu Crne Gore da uputi zvanično izvinjenje građanima i međunarodnim partnerima, te da se ogradi od ovog skandaloznog čina i pokuša da ublaži posljedice ovog skandala", zaključili su iz Liberalne partije.

Bonus video: