Milačić: Sa građanima RS nas povezuju neraskidive veze

"Institucije Republike Srpske i građani Republike Srpske će uvijek imati najiskrenije prijatelje u svim članovima Prave Crne Gore", kazao je Milačić

4021 pregleda 31 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Poslanik i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić čestitao je 9. januar - Dan Republike Srpske, predsjedniku tog bosansko-hercegovačkog entiteta Miloradu Dodiku i tamošnjem stanovništvu.

Milačić, koji je kazao da u Banjaluci boravi na poziv Dodika, juče je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana RS u tamošnjoj dvorani "Borik".

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da u ime Prave Crne Gore i svoje lično ime Vama, Vladi i svim građanima Republike Srpske čestitam Dan Republike Srpske. Svim građanima Republike Srpske želim sreću, zdravlje i napredak u svim oblastima. Na današnji dan se sa radošću sjećamo 9. januara 1992. godine, kada je tadašnja Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini mirnim putem i uvažavajući volju srpskog naroda donijela Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine, kasnije preimenovanu u Republika Srpska.

"Institucije Republike Srpske i građani Republike Srpske će uvijek imati najiskrenije prijatelje u svim članovima Prave Crne Gore, jer nas sa građanima Republike Srpske povezuju neraskidive istorijske i duhovne veze zasnovane na poštovanju i bratskoj ljubavi. Da je vječna Republika Srpska", saopštio je Milačić.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je osporio 9. januar kao Dan RS i praznovanje tog datuma proglasio neustavnim.

Bonus video: