"Glasali smo za budžet koji smo sami predložili, ne za amandman kojim se omogućava postavljanje spomenika Amfilohiju"

Pojašnjavaju da je predlog budžeta za tekuću godinu pripremilo opštinsko rukovodstvo na čelu sa Demokratskom partijom socijalista i predvođeno tadašnjom predsjednicom opštine Martom Šćepanović

13304 pregleda 13 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kolašin saopštili su da su glasali za budžet koji su sami predložili, a ne za amandman kojim se omogućava postavljanje spomenika nekadašnjem mitropolitu Amfilohiju.

Oni su se oglasili povodom, kako kažu, zabune koja je nastala u javnosti nakon izjave predsjednika opštine Kolašin Vladimira Martinovića.

Pojašnjavaju da je predlog budžeta za tekuću godinu pripremilo opštinsko rukovodstvo na čelu sa Demokratskom partijom socijalista i predvođeno tadašnjom predsjednicom opštine Martom Šćepanović.

"Budući da je na izborima 23. oktobra došlo do promjene vlasti, te da je u decembru izabran novi predsjednik opštine, on se ujedno i pojavio kao ovlašćeni predlagač akta - u konkretnom slučaju budžeta za 2023. godinu. Martinović je kao predlagač iskoristio svoje pravo amandmanskog djelovanja i uvrstio u predlog budžeta i predlog da se Amfilohiju Radoviću podigne spomenik u Kolašinu", navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da odbornici njihove partije nisu glasali za taj amandman.

"Glasali smo za budžet u cjelini koji smo ujedno i sami predložili i koji je dobio jednoglasnu podršku i koji na najbolji način reflektuje socijalnu i razvojnu politiku DPS-a u opštini Kolašin. To je sva istina o navedenom slučaju, sve drugo su zlonamjerne interpretacije", piše u saopštenju.

Bonus video: