Ibrahimović sa Majkama Srebrenice i Žepe: Dva ministra iz Crne Gore pokazala nepoštovanje prema BiH i žrtvama genocida

"Susret sa ovim divnim, hrabrim i ponosnim majkama prilika da se prisjetimo istinskih ljudskih vrijednosti"

3296 pregleda 22 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Bošnjačka stranka
Sa sastanka, Foto: Bošnjačka stranka

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović sa saradnicima posjetio je udruženje "Majke enklave Srebrenice i Žepe".

Kako se navodi u saopštenju Bošnjačke stranke (BS) on je tom prilikom ponovo izrazio razočaranje činjenicom da su dva zvaničnika Vlade Crne Gore (Marko Kovač i Aleksandar Damjanović, prim. aut) prisustvovala proslavi, kako je naveo, neustavnog "praznika" u Banjaluci.

"Time su pokazali nepoštovanje prema državi Bosni i Hersegovini, njenim institucijama i žrtvama genocida u Srebrenici i ostalih zločina počinjenih u BiH", naveo je Ibrahimović.

Iz BS dodaju da je poručio kako je njihova zajednička misija borba za istinu, pravdu i pomirenje.

"Ali ne na osnovama zaborava i relativizacije zločina i genocida, već na osnovama njegovanja univerzalne kulture sjećanja na genocid kao mehanizma prevencije – da se nikad i nikome se ponovi Srebrenica", poručio je Ibrahimović.

Naveo je i kako je susret sa divnim, hrabrim i ponosnim majkama prilika da se prisjetimo istinskih ljudskih vrijednosti.

"Ali i da ukažemo na opasnosti retrogradnih ideologija koje su u prošlosti generisale nezapamćena stradanja i patnje", zaključio je Ibrahimović.

Bonus video: