Adžić: Priznanje za ostvarene rezultate biće motivacija za još snažniju borbu protiv korupcije

"Izvještaj koji je pripremio Komitet za praćenje poštovanja obaveza nastalih po osnovu članstva u Savjetu Evrope poseban akcenat stavlja kako na borbu protiv korupcije tako i na hapšenje bivših čelnika najvećih pravosudnih institucija što ukazuje na stvarnu političku volju za suzbijanje korupcije"

2529 pregleda 7 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Rezultati koje je Crna Gora postigla kada je u pitanju borba protiv korupcije prepoznati su i pohvaljeni u izvještaju Komiteta Savjeta Evrope. Raduje me što su napori koje su institucije ulagale u prethodnom periodu kao i neselektivnost u procesuiranju odgovornih za korupciju i kriminal prepoznati i od strane ove instance, naveo je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope (PSSE) razmatraće krajem januara izvještaj u kojem se Crna Gora pohvaljuje zbog rezultata u borbi protiv korupcije, ali je iskazano žaljenje zbog neuspjeha da se imenuju sudije Ustavnog suda i članovi Sudskog savjeta.

"Izvještaj koji je pripremio Komitet za praćenje poštovanja obaveza nastalih po osnovu članstva u Savjetu Evrope poseban akcenat stavlja kako na borbu protiv korupcije tako i na hapšenje bivših čelnika najvećih pravosudnih institucija što ukazuje na stvarnu političku volju za suzbijanje korupcije. Priznanje sa ove važne međunarodne adrese podstrek je da nastavimo još snažnije da se borimo sa korupcijom i kriminalom jer jedino tako možemo obezbijediti stabilnost i demokratski razvoj našeg društva", naveo je Adžić.

Bonus video: