Abazović: Đukanović da odgovori da li je logično da se spava u hotelima gdje je noćenje po nekoliko hiljada eura

"Ako smatra da je to smisleno i to je poruka za građane"

34128 pregleda 67 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović kazao je danas, upitan do prokomentariše troškove obezbjeđenja predsjednika države Mila Đukanovića, da se znaju procedure praćenja štićenih ličnosti i da to nije nešto što je neuobičajno.

"Sad da li je to smisleno u ovom vremenu raditi je pitanje za one ljude koji to praktikuju. Lično to ne praktikujem... U svakom slučaju obezbjeđenje prati predsjednika države (Đukanovića), a on neka odgovori da li je logično da se spava u hotelima gdje noćenje košta po nekoliko hiljada eura. Ako smatra da je smisleno i to je poruka za građane", naveo je Abazović, prilikom posjete Aerodromima Crne Gore.

Đukanović je sa suprugom Lidijom i dva službenika Uprave policije koji ga obezbjeđuju od 30. decembra do 7. januara boravio u luksuznom hotelu Grand Hotel des Bains Kempinski u švajcarskom mondenskom odmaralištu Sent Moric.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su “Vijestima” saopštili da su troškovi po osnovu službenog putovanja njihovih službenika iznosili preko 11 hiljada eura. Troškove obezbjeđenja štićenih ličnosti snosi država.

Povezani članci

16. Januar 2023.

Milo odmarao u hotelu gdje je noć i 20.000 eura

Na pitanje da li je bilo sastanaka o formiranju koalicije sa Evropom sad ili Demokratama, Abazović je poručio da se razgovoara sa svim političkim subjektima.

"Nekad je ta komunikacija na zavidnom nivou, a nekad nije. Mi komuniciramo sa svim političkim subjektima. Ja nemam dodatni komentar vezan za to. To što neki drugi subjekti najavljuju, to je pitanje za njih... Nemam ništa protiv, svako neka radi na način koji misli", kazao je Abazović.

Komentarišući izjavu ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon da postoji velika prijetnja prekida EU pregovora ako ne uspije šesti pokušaj kompletiranja Ustavnog suda, premijer je kazao da je jedno reći da postoji rizik, a drugo da će se to desiti.

"Rekao sam isto za mogućnost uvođenja viznog režima. Ko hoće da vjeruje u to samo naprijed".

Bonus video: