Demokrate: Nikoliću, žanjete ono što ste posijali, srećan put u politički ponor

Dodaju i da Nikolića očigledno moraju podsjetiti da "pripada strukturi koja je 30 godina vladala na podjelama, ekonomski opustošila državu, a od pravosuđa napravila privatno preduzeće za odstrijel političkih protivnika"

10494 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Demokratske Crne Gore poručili su portparolu i poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milošu Nikoliću da žanju ono što su posijali, te da im žele srećan put u politički ponor.

Demokrate su reagovale na navode Nikolića da je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović u intervjuu koji je dao za "Vijesti" pokazao svu promašenost politike Demokrata.

U svom reagovanju DPS-u su poručili "polako se navikavajte da će u narednom periodu Demokrate biti još snažnija vlast i na lokalnom i državnom nivou, a vama želimo uspjeh u opozicionim klupama".

"Gospodin Nikolić kao da živi u paralelnoj stvarnosti. Demokratama imputira promašenost politike ne znajući da je u pitanju politička partija koja vrši vlast u 80 odsto opština u Crnoj Gori, koja ima desetak predsjednika opština i skupština opština, i partiji koja ima najsnažniju partijsku infrastrukturu. A to nam govori predstavnik političke partije koja vrši vlast u 20 odsto opština u našoj lijepoj Crnoj Gori, koja na svim lokalnim izborima u Crnoj Gori doživljava strmoglavi pad, te tu gubitničku auru više niko ne može zaustaviti", piše u reagovanju.

Dodaju i da Nikolića očigledno moraju podsjetiti da "pripada strukturi koja je 30 godina vladala na podjelama, ekonomski opustošila državu, a od pravosuđa napravila privatno preduzeće za odstrijel političkih protivnika".

"Ne štitite vi gospodo državu od nas, mi je štitimo od vaših kriminalnih pipaka, ofšor destinacija, krađe državnih stanova, tridesetogodišnjeg šverca i privatizacija, e pa gospodine Nikoliću, živjeli ste živote sa ukucanim šiframa za bogatstvo. Nikada više", naglašavaju Demokrate.

"Gospodinu ne zamjeramo strah, smeta mu eventualna koalicija čiji bi konstituenti bile strukture koje su poboljšale životni standard, minimalac podigli sa njihovih mrvica na 450 eura, podigli sve plate, uveli dječije dodatke, besplatne udžbenike, veće penzije, veće staračke naknade, zabranile dodjelu državnih stanova poslanicima i ministrima, obezbijedile devet puta veće naknade za novorođenčad, ali mu očigledno ne smeta što su njegove kolege uzimali stanove u Vladinim igrama na sreću", navode oni.

Navode i da od jednog "moćnog DPS-a napraviše najveću i najgoru agenciju za nekretnine ikada".

"Agenciju za iseljavanje građana, a useljavanje javnih funkcionera. Trideset godina su se ponašali kao da igraju društvenu igru "Monopol". Podižu i premještaju stanove, a usput ih dobro naplaćuju", saopštile su Demokrate.

U reagovanju Nikoliću objašnjavaju da nisu glasali za smjenu Vlade na njihov poziv, "već smo glasali za smjenu Vlade koju ste vi izglasali i izabrali, i tako srušili sporazum koji ste zaključili sa njima, i tako ste prošli put od stranke koja se za sve pitala i o svemu odlučivala, do stranke koja se sada ne pita ništa".

"Nismo mi produžena ruka bilo kog u Crnoj Gori ili van Crne Gore, a posebno ne kao vi politička crna ruka struktura sa kojima ste krčmili državnu imovinu, isisali milijarde eura iz zemlje, a onda u međuvremenu potpisivali sporazume sa onima sa kojima nas pokušavate povezati. I sada kada vidite da gubite tlo pod nogama još žešće vodite antisprsku politiku kako bi izazvali one strukture koje bi vodile anticrnogorsku politiku", navode Demokrate.

"Ako krenete da tražite, plašimo se da ćete tu produženu ruku ponovo naći u vašim redovima, ispod odijela vašeg rukovodstva. I na kraju, čemu toliki strah gospodine Nikoliću? Žanjete ono što ste posijali, u politički ponor vam želimo srećan put, a polako se navikavajte da će u narednom periodu Demokrate biti još snažnija vlast i na lokalnom i državnom nivou a vama želimo uspjeh u opozicionim klupama", piše u reagovanju Demokrata.

Bonus video: