Šaranović: Sada ne postoji razlog da parlamentarna većina ne izglasa izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi

Naveo je i da se nadaju da je konačno i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović odlučio da javno podrži navedeni način razrješenja političke krize u glavnom gradu

15248 pregleda 21 komentar(a)
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora

Danilo Šaranović, poslanik Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore, rekao je da sada ne postoji nijedan razlog da svi poslanici parlamentarne većine hitno ne stave potpis na zahtjev za vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj bi se ponovo izglasale izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi koje omogućavaju konačno poštovanje izborne volje i konstituisanje vlasti u Podgorici i Pljevljima.

On je u saopštenju Demokrata to naveo nakon, kako je rekao, što je predsjednica Skupštine Danijela Đurović juče raspisala predsjedničke izbore za 19. mart i saopštila da se ne mogu objediniti parlamentarni i predsjednički izbori.

"Osim, naravno, ako nekom nije cilj da omogući da ubjedljivo poražena Demokratska partija socijalista (DPS) vodi Podgoricu i Pljevlja u predstojećoj kampanji za predsjedničke izbore", dodao je Šaranović.

Zaključio je i da nadaju da je konačno i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović odlučio da javno podrži navedeni način razrješenja političke krize u glavnom gradu.

Bonus video: