Konatar: URA će glasati za sva četiri kandidata za sudije US, opozicija da učini isto

"Mi ćemo još jednom na primjeru pokazati da smo odgovorni i glasaćemo za sve kandidate. Pozivam kolege iz opozicije da ovog puta pokažu odgovornost i glasaju za deblokadu Ustavnog suda, kao što će i URA"

5931 pregleda 10 komentar(a)
konatar, Foto: Boris Pejović
konatar, Foto: Boris Pejović

Potredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar najavio da će URA i poslanički klub "Crno na bijelo" glasati za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda.

"Izbor sudija Ustavnog suda naša je najveća obaveza i najvažniji državni interes u ovom trenutku", rekao je Konatar.

On je naveo i da "tragikomično zvuči kad iz redova opozicije predvođene DPS-om čujemo ocjenu da URI ne odgovara izbor sudija Ustavnog suda".

"Mi ćemo još jednom na primjeru pokazati da smo odgovorni i glasaćemo za sve kandidate. Pozivam kolege iz opozicije da ovog puta pokažu odgovornost i glasaju za deblokadu Ustavnog suda, kao što će i URA. Ovo je još jedan test za njih - da li žele deblokadu institucija i nastavak evropskog puta Crne Gore i vidjećemo da li su spremni da glasaju za sudije. Očekujem da svi poslanici koji su za članstvo Crne Gore u EU glasaju za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda", rekao je Konatar.

On je, kako je saopšteno iz GP URA, naveo i da nacionalno prebrojavanje kandidata nije dobar put za izbor sudija Ustavnog suda, dodajući da je politika URE sve suprotno tome.

"Moramo birati najbolje i što se tiče URE ne bi imali nikakav problem da sva četiri kandidata za sudije budu pripadnici nacionalnih manjina, ali ta pripadnost ne bi trebala biti uslov za izbor sudija US", naveo je Konatar.