Radunović: Na istoj sjednici da se glasa o Zakonu o lokalnoj samoupravi i raspuštanju parlamenta

On je "Vijestima" rekao da je obavijestio poslanika Demokratske Crne Gore Danila Šaranovića da DF ne zanimaju "nikakve igre", već traže cjelovito rješenje krize u Crnoj Gori

19653 pregleda 64 komentar(a)
Radunović, Foto: Luka Zeković
Radunović, Foto: Luka Zeković

Predsjednika Kluba poslanika Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da im nije problem ponovo da glasaju o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, ali žele da se na istoj sjednici Skupštine glasa o raspuštanju parlamenta.

On je "Vijestima" rekao da je obavijestio poslanika Demokratske Crne Gore Danila Šaranovića da DF ne zanimaju "nikakve igre", već traže cjelovito rješenje krize u Crnoj Gori i razdvajanje lokalnih problema od državnih njima nije interesantno.

"Nama nije probem da se na vanredno sjednici ponovo glasa o izmjenama Zakon o lokalnoj samoupravi, zato smo mi od njih tražili da na istoj sjednici da se glasa o raspuštanju parlamenta kako bi počeli da rješavamo duboku krizu u Crnoj Gori“, rekao je Radunović.

Šaranović je ranije danas na konferenciji za novinare rekao da DF nije potpisao inicijativu da se sazove vanredna sjednica Skupatine na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, čime bi se omogućilo preuzimanje vlasti u Podgorici.

"Neka DF objasni građanima Podgorice zbog čega neglasanjem za ovaj zakon i dalje drže Ivana Vukovića na poziciji gradonačelnika Glavnog grada", poručio je Šaranović.

Radunović je kazao da su Demokrate sa DPS-om srušile ovu Vladu, a sada iz nekog razloga ne žele da učestvuju u raspuštanju parlamenta.

„Nama je to, najblaže rečeno sumnjivo i želimo da zastanemo i vidimo kako i zbog čega se ovo desilo, jer ako su Demokrate promijenile svoj odnos prema Vladi koju su srušili, voljeli bismo to da čujemo. Ako nijesu, insistiramo na tome da sa nama potpišu zahtjev za održavanje sjednice na kojoj bi se raspustila Skupština i nakon koje bi se raspisali izbori i Crne Gora dobila vladu koju zaslužuje, a ne vladu koju podržava devet poslanika“, naveo je Radunović.

On je rekao da kada su im Demokrate ponudile da poštišu inicijativu za sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi se ponovo glasalo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, oni su im odgovorili da nema nikakvih problema, ali da traže da se na istoj sjednici raspusti Skupština.

„Da li je to neko sa strane naredio, da li je to dio pogodbe oko predsjedničlkih izbora mi ne znamo, ali hoćemo da se cjelovito rješava pitanje krize u Crnoj Gori, a ne ovako pojedinačno, posebno što ovaj dio problema oko preuzimanja vlastu u Podgorici i Pljevljima može da bude riješen vrlo brzo ako, kao što svi očekujemo, budu izabrane sudije Ustavnog suda za dvije sedmice najviše. I to je mnogo brži put nego ovaj kojim su krenule Demokrate, a ako se ne izabere Ustavni sud uvijek se može ovakva inicijativa pokrenuti“, poručio je Radunović

Bonus video: