Abazović: Građanski kandidat bi imao više šanse od Mandića

Abazović je ocijenio da je Milica Pejanović Đurišić bolji kandidat za DPS od lidera te stranke i aktuelnog predsjednika države

21717 pregleda 50 komentar(a)
Abazović, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović ocijenio bi kako bi bilo dobro da se većina na predsjedničkim izborima okupi oko zajedničkog, građanskog kandidata.

Kazao je da bi kandidatura jednog od lidera DF-a Andrije Mandića uvećala šanse aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, ponavljajući da je najvažnije da Crna Gora dobije novog šefa države.

Smatra, ipak, da Đukanović ne bi trebalo da se kandiduje i bi za DPS bilo dobro da ta stranka izađe sa drugim kandidatom. Vjeruje da je bolje da to, umjesto Đukanovića, bude Milica Pejanović Đurišić. Kazao je i da je Ivan Vuković bio lice koje su izabrali da izgubi na lokalnim izborima u Podgorici.

Abazović je u gostovanju na Prvoj televiziji rekao da ne vidi ništa sporno u inicijativi za obnavljanje razgovora o novoj vladi, ali da bi trebalo precizirati pojedinosti, jer ranije to nije bio slučaj.

Kazao je da bi prije trebalo izabrati sudije Ustavnog suda, čime bi se odblokirao pravni sistem i dala podrška evropskim integracijama.

Bonus video: