Bogdanović: Predsjedništvo ove sedmice o predsjedničkim izborima

"Morate da razumijete da smo ozbiljna partija koja odluke donosi na svojim organima u demokratskoj proceduri", rekao je Bogdanović

17029 pregleda 52 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Boris Pejović
Bogdanović, Foto: Boris Pejović

Demokratska Crna Gora će u toku ove sedmice održati sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj će razgovarati o predstojećim predsjedničkim izborima.

To je "Vijestima" saopštio poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, dodajući da će o izborima razgovarati na bazi zaključaka sa posljednje sjednice Predsjedništva.

"Morate da razumijete da smo ozbiljna partija koja odluke donosi na svojim organima u demokratskoj proceduri", rekao je Bogdanović.

Lider Demokrata Aleksa Bečić, rekao je u petak "Glasu Amerike" da će njegova stranka još neko vrijeme čekati definitivni odgovor Pokreta Evropa sad (PES) na ponudu o jedinstvenom kandidatu.

Istakao je da je uvjeren da bi zajednički kandidat Demokrata, PES-a i “još nekih manjih političkih struktura”, vjerovatno trijumfovao i u prvom krugu izbora.

"Ukoliko ne budemo na kraju imali zajedničkog kandidata za predsjednika Demokrata, PES-a i partija slične programske profilacije, Demokrate će svakako, kao snažna partija, imati kandidata", rekao je Bečić.

Međutim, iz PES-a su sinoć saopštili da je njihov kandidat za predsjedničke izbore Milojko Spajić.

Kandidature su najavili i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i čelnik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

Iz Demokratskog fronta ranije su saopštili da će njihov kandidat na predsjedničkim izborima biti jedan od prvaka tog političkog saveza Andrija Mandić.

Bonus video: