LP: Imaćemo svog predsjedničkog kandidata ako se ne dogovorimo oko zajedničkog

Iz Liberalne partije ističu da su predsjednički izbori "važna prekretnica" za budućnost države, njenu evropsku perspektivu i "konačnu stabilizaciju crnogorskog društva"

14296 pregleda 101 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija je saopštila da će imati svog predsjedničkog kandidata, ukoliko se ne postigne hitan dogovor opozicionih stranaka oko zajedničkog.

"Liberalna partija poziva sve opozicione partije, građanskog, evroatlantskog bloka, da razumiju važnost aktuelnog trenutka i da se svi hitno okupimo oko zajedničkog kandidata za predsjednika Crne Gore. Izborni rokovi neumitno cure, a unionistička, anticrnogorska vlast gomila njihove predsjedničke kandidate", navodi se u saopštenju.

Ističu da su predsjednički izbori "važna prekretnica" za budućnost države, njenu evropsku perspektivu i "konačnu stabilizaciju crnogorskog društva".

"Kako bismo na kvalitetan i ozbiljan, državnički, način odgovorili takvom izazovu i obezbijedili povratak Crne Gore na put naprednih i perspektivnih država te očuvanje svih postignuća i vrijednosti građanske države, važno je da razumijemo potrebe današnjeg društva i ponudimo najkvalitetnije personalno rješenje", ističu iz LP.

Kazali su da će ta stranka učiniti sve što je u njenoj moći da doprinese takvom dogovoru, stavljajući na prvo mjesto interes države i slobodnog društva, pokušavajući da postigne "najširi društveni konsenzus koji će biti temelj novog političkog poretka".

"Ukoliko, ipak, ne bude spremnosti za razumijevanje i postizanje dogovora, liberali će ubrzo predstaviti javnosti sopstvenog kandidata za predsjednika države, prvi put nakon dvije decenije, kada je kandidat liberala osvojio preko 1/3 glasova", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: