Demokrate Nikšić: Mi nemamo druge matice i otadžbine, za razliku od funkcionera DPS-a

Ugled, ekonomiju i infrastrukturu Nikšića niko nije srozao kao DPS, poručili su iz tamošnjeg odbora Demokrata

9281 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Crna Gora je za Nemanju Vukovića i nikšićke Demokrate matica, otadžbina i postojbina, i drugu nemaju, za razliku od funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) koji su joj brzinom svjetlosti našli alternativu, recimo u Dubajiu, poručili su iz nikšićkog odbora Demokrata u odgovoru tamošnjem DPS-u.

"Posebno je bizarno što je maskirani i cirkusantski nikšićki DPS u nesaglasju i sa samim sobom i sa ostatkom partije pa su inicijativu obećali u svim Opštinama a podnijeli samo u tri. Dakle, obmanjuju javnost i iz opozicije", navode u reagovanju.

"Je li ljubav prema državi kad v.d. predsjednika Opštine, svom šefu, bivšem predsjedniku Opštine, nezakonito prebaci na račun skoro 30.000 eura? Jesu li ljubav prema državi fiktivne naknade za prekovremeni rad? Je li ljubav prema državi kad Opština traži da se umanji cijena hotela Sindčel nakon što odustane od kupovine? Je li ljubav prema državi plaćanje poreskog duga od gotovo 800.000 eura. zgradom 'Desetka', odnosno najlošijim djelićem imovine kupljene za 1.5 miliona? Jesu li ljubav prema državi stanovi funkcionerima koji imaju riješena stambena pitanja i rate od po 20 eura za stanove od 100 i kusur kvadrata?... Nemojte nam vi o ljubavi prema državi jer vas ta vaša 'ljubav' vodi ili u zatvor ili u alternativnu domovinu po principu 'kako se ko snađe'. Za nas je, gospodo, Crna Gora dom, a za vas stan, koruprivni dil i valuta koju treba strpati u džep", dodaju iz nikšićkog odbora Demokrata.

Smatraju da niko nije ugled, ekonomiju i infrastrukturu Nikšića srozao kao DPS i da će biti potrebne godine da se taj grad oporavi.

"Na sreću, vrijeme pohare, pljačke i otimačine je prošlo. Došlo je vrijeme napretka, razvoja i prosperiteta za sve građane. I idemo dalje. Znamo da bole uspjesi lokalne uprave. Znamo da boli preko 20 miliona planiranih ulaganja u infrastrukturu. Znamo da boli pitanje momenta dolaska svjetskih brendova u naš grad i otvaranje novih radnih mjesta. Znamo da boli 20,5% manje nezaposlenih za godinu dana. Znamo da boli što ne možete novcem građana puniti svije džepove. Znamo da bole uspjesi na svim poljima i činjenica da smo pokazali da znamo i možemo! I loše je što boli, ali razumijemo i želimo da se što prije počnu radovati uspjesima Nikšića jer mi radimo za dobro svih.

"Na kraju, pozivamo odbornike DPS-a da osude najnovije fašističke izlive njihovog partijskog funkcionera iz Bara, Morisa Lazarevića, na račun Moma Koprivice i njegove porodice. To je teren na kojem se pokazuju čovječnost i građanski karakter", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: