Andrija Mandić predsjednički kandidat

Mandić je, kako je saopšteno iz NSD-a, poručio da vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore

57390 pregleda 359 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP) su danas podržali kandidaturu Andrije Mandića za predsjednika države, dok će odluku o tome kasnije popodne donijeti Pokret za promjene.

Te tri partije čine koaliciju Demokratski front.

Mandić je lider Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF).

Mandić je, kako je saopšteno iz NSD-a poručio da vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore.

"Ovo je bitka za pomirenje, ovo je bitka svih koji ne žele da Crna Gora bude zarobljenik mafije, kao i onih stranih adresa koje ne misle dobro našoj državi. Mi moramo da vratimo centar odlučivanja o budućnosti ove zemlje u Crnu Goru. Zato ćemo razgovarati sa svakim čovjekom, u svakoj opštini, da mu poručimo da smo spremni da vodimo našu zemlju naprijed", kazao je Mandić.

Zato je, kako je rekao, pružena ruka svima, za jedinstvenu i pomirenu Crnu Goru.

"Pozivamo sve građane koji žele da ova država krene naprijed i izađe iz mržnje i podjela da budu zajedno sa nama na putu pobjede", zaključio je Mandić.

Iz DNP-a su pozvali političare, NVO sektor, istaknute intelektualce i građane kojima je, kako tvrde, stalo do očuvanja nezavisnosti države, poštovanja njenog Ustava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, da pruže podršku Mandiću.

"Koji je svojim dosadašnjim javnim angažmanom i beskompromisnom borbom protiv režima Mila Đukanovića dokazao da će biti dostojan predsjednik svih građana Crne Gore", navode oni.

U saopštenju DNP-a se navodi da će građani na predstojećim predsjedničkim izborima birati tri kandidata: "jedan će biti predstavnik mafije, drugi predstavnik ambasada, a treći predstavnik naroda".

"Andrija Mandić je nesumnjivo predstavnik naroda, i nemamo dilemu da će njegova pobjeda označiti trijumf narodne volje, koja Crnu Goru želi da vidi kao ekonomski prosperitetnu, nezavisnu od svih spoljnih uticaja, i oslobođenu od organizovanog kriminala i korupcije", naglašavaju iz DNP-a.

Smatraju da to što je, kako kažu, DF za manje od sedam dana prikupio preko 15.000 potpisa podrške Andriji Mandiću kao predsjedničkom kandidatu, najbolje govori o snazi njihovog političkog saveza, "ali prije svega o činjenici da je Crna Gora krenula pravim putem".

"Uvjereni u pobjedu Andrije Mandića, još jednom pozivamo sve, kojima je Crna Gora na srcu, da nam se pridruže u pobjedničkoj kampanji, i da budu dio istorijskog procesa koji smo započeli 30. avgusta 2020. godine. I da ne podliježu instant-političkim eksperimentima i kontroverznim ličnostima, koje projektuju ili mafija, ili ambasade", navodi se u saopštenju.

Kandidatura Mandića je druga po redu za predsjedničke izbore, a prvu su objavili iz Pokreta Evropa sad za svog lidera Milojka Spajića.

Bonus video: