Šest prioriteta: Vlada donijela program rada za ovu godinu

Programom je predviđeno ukupno 348 aktivnosti, od čega 213 u tematskom i 135 u normativnom dijelu, koje su planirane u okviru šest prioriteta

4869 pregleda 10 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Vlada je danas donijela Program rada Vlade za ovu godinu.

U saopštenju se navodi da je programom predviđeno ukupno 348 aktivnosti, od čega 213 u tematskom i 135 u normativnom dijelu, koje su planirane u okviru šest prioriteta.

Ti prioriteti su, kako su kazali iz Vlade, vladavina prava i jednake šanse, zdrave finansije i ekonomski razvoj, zdravlje i zdrava životna sredina, obrazovanje i društvo zasnovano na znanju, digitalna transformacija i Crna Gora - buduća članica Evropske unije (EU) sa osnaženom pozicijom na međunarodnoj sceni.

Navodi se da je u raspravi istaknuto da je Program metodološki usklađen sa programskim budžetom, što omogućava pregledno praćenje finansiranja i realizacije obaveza

„Polazne osnove za pripremu Programa su program kandidata za predsjednika Vlade koji je prihvatila Skupština, mjere ekonomske politike za tekuću godinu i obaveze koje proizilaze iz zakona i strateških dokumenata i procesa pristupanja Crne Gore EU“, rekli su iz Vlade.

Oni su kazali da su svi prioriteti i ciljevi, definisani Srednjoročnim programom rada Vlade 2022-2024 usvojenog 26. januara prošle godine, detaljnije razrađeni kroz godišnje programe rada, u kojima su definisane konkretne aktivnosti, u strateškom i normativnom okviru, koje doprinose ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Bonus video: