Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira koaliciju sa DF-om

"Milojko Spajić mogao bi da odgovori na jednostavno pitanje da li je poslije 2006. godine stekao državljanstvo Srbije ili nije i time okonča dileme oko njegove kandidature na predsjedničkim izborima"

25476 pregleda 91 komentar(a)
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista

Poslanik i portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić pozvao je Pokret Evropa sad "da pokaže principijelnost i ne formira koaliciju sa Demokratskim frontom".

Nikolić je reagovao na navode Pokreta Evropa sad koja je, između ostalog navela da DPS ima "sinhronizovano djelovanje" sa "njihovim džokerom" predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem.

"Pokret Evropa sad, jutros je u tragikomičnom saopštenju optužila za saradnju DPS i Demokratski front što samo svjedoči o nivou pogubljenosti ove partije i njihovog lidera Milojka Spajića koji je, očito, počeo da gubi tlo pod nogama. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte i dobili priliku da se bave politikom, a zahvaljujući podršci njihovih poslanika u Skupštini Crne Gore postali su ministri u Vladi Zdravka Krivokapića. Takođe, glasovima DF-a izglasan je populistički i pogubni program 'Evropa sad' kojim se zarad rejtinga jedne političke partije dugoročno uništavaju javne finansije Crne Gore", naveo je Nikolić.

Dodaje da su nakon lokalnih izbora vlast u Danilovgradu formirali Evrope sad i Demokratski front, te da se isto planira i u Podgorici na identičan način.

"Dakle, ukoliko već ne želite da pokažete zahvalnost vašim koalicionim partnerima iz DF-a što su vam omogućili da se bavite politikom i lansirali vaš rast onda pokažite principijelnost nakon ovih optužbi koje iznosite na njihov račun i odbijte njihovu podršku za formiranje vlasti u opštinama u kojima zavisite od njih. Do tada, vaš lider Milojko Spajić mogao bi da odgovori na jednostavno pitanje da li je poslije 2006. godine stekao državljanstvo Srbije ili nije i time okonča dileme oko njegove kandidature na predsjedničkim izborima. Do tada, ostavljamo vas da sve ostale nejasnoće i nedoumice razjasnite sa svojim partnerima", zaključio je Nikolić.

Bonus video: