DF: Opstrukcije predstavnika DPS-a u DIK-u posljednji trzaj Đukanovića u političkoj pogubljenosti

"Pobjeda Andrije Mandića je neupitna, jer, dok drugi tumaraju tražeći njegovog protivkandidata, DF je već na terenu"

15820 pregleda 35 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Demokratski front (DF) saopštio je da predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) u Državnoj izbornoj komisiji (DIK), "opstrukcijama da se na svaki način pokuša zaustaviti izvjesna pobjeda Andrije Mandića na predsjedničkim izborima", predstavljaju "posljednji trzaj Mila Đukanovića u njegovoj političkoj pogubljenosti i nespremnosti da donese odluku o ulasku u predsjedničku trku".

Državna izborna komisija (DIK) nije utvrdila kandidaturu Mandića za predsjednika zbog nepotpune dokumentacije koja se odnosi na potpise podrške.

"Nakon što su predstavnici DPS-a u DIK-u zatražil da se od Republičke izborne komisiji Srbije (RIK) provjeri da li Andrija Mandić ima prebivalište i biračko pravo u Srbiji, sad vraćaju i na doradu njegovu kandidaturu iz banalnih i upitnih razloga. DF još jednom podsjeća javnost da je za manje od nedjelju dana prikupio preko 15.000 potpisa podrške za kandidaturu Andrije Mandića, i da ta akcija i dalje traje tako da ćemo do kraja dana već imati prikupljenih 35.000 potpisa podrške građana Crne Gore sa urednim brojevima lične karte i JMB- om", navodi se u u saopštenju.

Dodaju i da "ako bude trebalo pravnim 'čistuncima' iz DIK-a", da će dostaviti i 100 hiljada potpisa podrške.

"Pobjeda Andrije Mandića je neupitna, jer, dok drugi tumaraju tražeći njegovog protivkandidata, DF je već na terenu, pošto za razliku od kandidata mafije i ambasada, mi imamo kandidata naroda, zato i znamo da pobjeđujemo", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

05. Februar 2023.

DIK vratio kandidaturu Mandića na doradu

Bonus video: