Parlamentarna većina razgovarala o unapređenju zakona o oduzimanju imovine

Zaključeno je „da treba češće da se sastaju“ i da razmisle da li postoji volja da se izabere vlada Miodraga Lekića "ili neka druga vlada" do nekog od sljedećih sastanaka

15144 pregleda 9 komentar(a)
Sa ranijeg sastanka predstavnika većine, Foto: Luka Zeković
Sa ranijeg sastanka predstavnika većine, Foto: Luka Zeković

Parlamentarna većina danas se na inicijativu Slavena Radunovića (DF) sastala u Vili Gorica u 16 sati.

Prema informacijama „Vijesti“, na sastanku je razgovarano o unapređenju odredaba Predloga zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine, koji je predložila Vlada.

Zaključeno je „da treba češće da se sastaju“ i da razmisle da li postoji volja da se izabere vlada Miodraga Lekića "ili neka druga vlada" do nekog od sljedećih sastanaka.

Dio poslanika većine ocijenilo je da rekonstrukcija postojeće Vlade, koja se sve češće pominje, ne dolazi u obzir.

Radunović je inicirao sastanak nakon što je to juče od njega zatražio njegov partijski kolega, poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Predrag Bulatović.

”Lično ću zamoliti predsjednika Kluba poslanika DF-a, kao najjačeg kluba, da koliko je danas ili sjutra organizuje sastanak svih klubova ove izborne većine i predstavnika partija koji su unutar tih klubova. Da razgovaramo i o onome što je bilo 4. januara i o ovome zakonu”, rekao je Bulatović juče na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Parlamentarna većina, koju je on nazvao “izbornom”, je 4. februara pokušala da se dogovori o formiranju Lekićevog kabineta, ali od toga nije bilo ništa. Bulatović je kazao da sada neko treba da “donese potpise i da se zakaže sjednica Skupštine”.

”Glumiti da se neko bori protiv kriminala a neko ne, da imamo većinu li ne, to je formalno pitanje a u stvari je suštinsko”, objasnio je.

Kada je u pitanju Predlog zakona o oduzimanju nezakonite imovine, Bulatović je rekao da zakon treba da bude “u pravnom prometu” kako bi sankcionisao one, kako tvrdi, koji su pljačkali Crnu Goru.

Predlog zakona, koji je podnijela Vlada, 9. februara je na dnevnom redu Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, čiji je Bulatović član. Na plenarnoj sjednici poslanici će se o njemu izjasniti 10. februara.

Bonus video: