Đurović: US dobija tešku i odgovornu ulogu obezbjeđivanja napretka Crne Gore

"Pokazali smo odgovornost i želju da država nastavi putem evropskih integracija i oslobodi se šire percepcije da su sudije Ustavnog suda politički plijen", navodi se u saopštenju

4098 pregleda 2 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da izborom nedostajućih sudija i konačnom deblokadom, Ustavni sud dobija značajnu i istovremeno tešku i odgovornu ulogu u obezbjeđivanju napretka Crne Gore.

"Konsenzus koji je postignut glasanjem članova Ustavnog odbora za izbor nedostajućih sudija stvara pretpostavku da ćemo što hitnije zaokružiti priču u koju smo uložili veliki trud, ali i iskazali razumijevanje i zabrinutost zbog delikatne situacije u kojoj se država nalazi", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednice Skupštine.

Đurovićeva tvrdi da su pokazali odgovornost i želju da država nastavi putem evropskih integracija i oslobodi se šire percepcije "da su sudije Ustavnog suda politički plijen".

"U nadi da će obavljati poslove isključivo iz svoje nadležnosti koji se ogledaju u utemeljivanju evropskih vrijednosti u domaći pravni poredak, a prije svega u težnji da se država zasniva i izgrađuje na principu vladavine prava", zaključila je Danijela Đurović.