Abazović: Crna Gora narednih mjeseci otvara ambasadu u Holandiji

"Njeno otvaranje doprinijeće jačanju dobrih bilateralnih odnosa i biti potvrda važnosti te države za evropsku integraciju Crne Gore"

7909 pregleda 10 komentar(a)
Abazović sa Vopke Ukstrom, Foto: Gov.me
Abazović sa Vopke Ukstrom, Foto: Gov.me

Crna Gora je preduzela konkretne korake za otvaranje ambasade u Holandiji, sa sjedištem u Hagu, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

"Njeno otvaranje u narednim mjesecima doprinijeće jačanju dobrih bilateralnih odnosa i biti potvrda važnosti te države za evropsku integraciju Crne Gore", dodao je Abazović.

Kako se navodi u saopštenju Vlade on je to rekao tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Holandije Vopke Ukstrom, na marginama REAIM samita u Hagu.

Abazović je dodao da otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu nije samo potvrda dobrih bilateralnih odnosa, već i dokaz važnosti koju Crna Gora pridaje evropskim integracijama, imajući u vidu odnos Holandije prema politici proširenja EU.

Naveo je da je pored sadržajnih političkih odnosa Crna Gora spremna da dodatno obogaćuje ekonomski potencijal, stvarajući povoljniji investicioni ambijent za značajne nizozemske investicije.

"Sagovornici su istakli potencijal za unapređenje prijateljskih i savezničkih odnosa, ukazujući da Crna Gora i Holadnija, kao partneri u NATO, sarađuju na većem nivou i u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost", navode iz Vlade.

Abazović i Ukstre su se saglasili, kako se navodi, da postoji evidentan prostor za snaženje ekonomske saradnje, naročito u energetskom sektoru, turizmu, infrastrukturnim projektima, IT oblasti, poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Bonus video: