Đukanović na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji

"On će u okviru Konferencije, koja okuplja visoke donosioce odluka i lidere iz čitavog svijeta, imati niz bilateralnih susreta sa najvišim zvaničnicima, kao i druge susrete na marginama ovog događaja"

3307 pregleda 15 komentar(a)
Đukanović, Foto: Vijesti/Luka Zeković
Đukanović, Foto: Vijesti/Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Minhen gdje će učestvovati na 59. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Kako Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore navodi u saopštenju, Đukanović u Minhen ide na poziv predsjedavajućeg ambasadora Kristofa Hojzgena.

"Đukanović će tokom Minhenske bezbjednosne konferencije učestvovati na okruglom stolu 'Tako blizu, a tako daleko: EU perspektiva Zapadnog Balkana', a biće gost i godišnjeg ručka na visokom nivou na poziv Atlantskog saveza i Airbusa", navodi se u saopštenju.

Kako piše u saopštenju, Đukanović će u okviru Konferencije, koja okuplja visoke donosioce odluka i lidere iz čitavog svijeta, imati niz bilateralnih susreta sa najvišim zvaničnicima, kao i druge susrete na marginama ovog događaja.

"Minhenska bezbjednosna konferencija je vodeći svjetski forum za razmjenu mišljenja o međunarodnoj bezbjednosnoj politici koja će i ove godine omogućiti jedinstvenu priliku za javne strateške debate u cilju traženja, pronalaženja i promovisanja rješenja za mnoga goruća bezbjednosna pitanja sa kojima se trenutno suočavamo", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: