Demohrišćanski pokret: Parlamentarna većina da se dogovori oko zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima

"Koji će građanima jasno, precizno i nedvosmisleno ponuditi alternativu već pobijeđenom DPS-u i osvojiti pobjedu u prvom krugu"

16375 pregleda 21 komentar(a)
Foto: DHP
Foto: DHP

Demohrišćanski pokret pozvao je političke partije, pobjednice parlamentarnih izbora od 30. avgusta 2020. godine na dogovor oko zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima.

"Nakon upitne odluke DIK-a da isključi jednog od kandidata za predsjednika Crne Gore, u cilju zaustavljanja daljeg manipulisanja, zbunjivanja i dovođenja u zabludu glasača Crne Gore - Demohrišćanski pokret poziva pobjednike izbora 30. 08. 2020. na dogovor oko zajedničkog kandidata koji će građanima jasno, precizno i nedvosmisleno ponuditi alternativu već pobijeđenom DPS-u i osvojiti pobjedu u prvom krugu", navodi se u saopštenju te partije.

Državna izborna komisija (DIK) sinoć nije uutvrdila kandidaturu lidera Pokretra Evropa sad Milojka Spajića za predsjednika države.

Tri člana DIK-a su glasala za, četiri protiv, dok su četiri bila uzdržana.

Povezani članci

18. Februar 2023.

DIK nije utvrdio kandidaturu Spajića

Lider Demohrišćanskog pokreta je Dejan Vukšić, koji je najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart.

DIK je do sada potvrdio samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, a učešće na izborima najavila je i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Glavni odbor Ujedinjene Crne Gore odlučio je da lider te partije Goran Danilović bude predsjednički kandidat.

Predsjedničkog kandidata takođe su najavile i Demokrate Alekse Bečića.

Kandidature se mogu podnositi do 26. februara.

Bonus video: